Mahmutpaşa ve Tahtakale'de korona virüs sessizliği drone ile görüntülendi

TARİHİ YARIMADADA BULUNAN ÇARŞILARDAKİ SESSİZLİK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ.

Mahmutpaşa ve Tahtakale'de korona virüs sessizliği drone ile görüntülendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’da ticaretin merkezi ve turistlerin uğrak yeri Mahmutpaşa ve Tahtakale korona virüs tehlikesi nedeniyle boş kaldı. Tarihi yarımadada bulunan çarşılardaki sessizlik havadan görüntülendi.

Korona virüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında yapılan ‘evde kalın’ çağrılarının ardından Fatih’te bulunan tarihi yarımadadaki çarşılar ve sokaklar boş kaldı. Yerli ve yabancı turistlerce en çok ziyaret edilen, Mahmutpaşa, Tahtakale, Mercan, Bakırcılar ve Çadırcılar çarşısı korona virüs salgını nedeniyle en sakin günlerini yaşadı. Tarihi hanlar ve çarşılardaki sessizlik, drone ile görüntülendi.

20 yıldır tarihi çarşıda esnaflık yapan Hacı Pamukçu, “Şuanda Bakırcılar çarşısının bitmiş hali. 20 yıldır burada esnafım. Bu virüs olayı nedeniyle her taraf kapalı. Hiçbir şey şu anda dönmüyor. Kapalı Çarşı’da ikinci bir emre kadar kapalı. Ne zaman açılacağı da belli değil. Bu gidişat çok kötü. 20 yıldır burada esnafım. Bu kadar uçak düştü, o kadar olay oldu bir şey olmadı ama burası böyle bir şeyi ilk defa gördü. Bakırcılar ve Çadırcılar çarşısı böyle bir şeyi ilk defa yaşıyor. Kapalı Çarşı esnafı da bitmiş durumda. Burası turistlere yönelik bir yer. Bütün esnaflar kapalı. Şuanda kimin ne yapacağını kimse bilmiyor. Kara kara ne yapacağımızı düşünüyoruz. Allah yardımcımız olsun” dedi.