Mart ayı meclisi toplandı

Silivri Belediye Meclisi 2017 yılı Mart Ayı 1. Birleşimi bugün toplandı. Toplantıda 4 gündem maddesinin yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi'nin önergeleri görüşüldü.

Mart ayı meclisi toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Meclisi 2017 yılı Mart Ayı 1. Birleşimi’ne Rıfat Kutlu, Mustafa Saral, Filiz Güler, Saadet Gencoğlu, Doruk Bulut ve Zafer Bıyıklı’nın izinli sayılmasının oylaması ile başlanıldı. Toplantı, bugün 16.30 itibari ile başlayarak yaklaşık yarım saat sürdü.

AK Parti önergeleri oylandı

Toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu tarafından verilen önergeler oylandı. Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu üyeleri; Büyükçavuşlu Mahallesi sokakları, Mimar Sinan Mahallesi pazarı, İsmet Paşa Mahallesi’nde gölete giden yolun açılması, Solmaz Tiyatrosu ile destek amaçlı protokol imzalanması konularında önergeler sundu. Önergeler yapılan oylama sonrasında Başkanlık Makamı’na sevk edildi.

Gündem maddeleri de görüşüldü

 Önergelerin görüşülmesi ve görüş alışverişlerinin ardından meclisin gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinden, “Mülkiyeti belediyemize ait Akören Mahallesi, 3153 parselde kayıtlı 9 m2’lik yer için TEDAŞ Genel Müdürlüğüne irtifa hakkı tesisinin görüşülmesi.” maddesi ile “Silivri Mahalleleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda yürütülen Danamandıra Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi.” maddesi  İmar Komisyonu’na sevk edildi.

“Belediyemiz kadrolarında unvan değişikliğinin görüşülmesi.” maddesi ile  “Belediyemize hibe edilecek 1 adet aracın hibe kabulünün görüşülmesi.” maddesi ise oylama ile kabul edildi.

Eyüp Can BALABAN