Nevruz Ateşi Selimpaşa'da yakıldı

21 Mart Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası Toplulukları Haftası etkinlikleri, Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu'nda gerçekleştirilen programla kutlandı. Program sonunda Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Nevruz Ateşi'ni birlikte yaktıktan sonra, Türklerin Ergenekon'dan çıkışının simgesi olarak örs üzerinde demir dövdü.

Nevruz Ateşi Selimpaşa'da yakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

21 Mart Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası Toplulukları Haftası, Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu’nda düzenlenen kapsamlı bir programla kutlandı. Baharın müjdecisi ve Türklerin Ergenekon’dan çıkışlarını temsil eden 21 Mart tarihi, birlik ve beraberlik mesajlarına sahne oldu.

Programa, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Adalet ve Kalkınma Partisi SKM Başkanı Elif Koryürek, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil, Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Kesici, Mehmet Şen, Murap Karipçin, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Ortak nokta birlik ve beraberlik temennisi oldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu Türkay Polat’ın açılış konuşmasını yaptığı program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşmalarını yapmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından Ahmet Ziylan Ortaokulu öğrencileri arasında düzenlenen Nevruz Bayramı konulu yarışmada birinci olan şiir okundu.

16 Büyük Türk Devleti simgelendi

Konuşmaların ardından Ahmet Ziylan Ortaokulu öğrencileri, 16 Büyük Türk Devleti sembolleri ile farklı kültürlerin kıyafetlerinin harmanlandığı sunumu gerçekleştirdi. Öğrencilerin gösterilerinin ardından İbrahim Orçin önderliğinde müzik öğretmenleri tarafından türkü ziyafeti sunuldu. Türkülerin ardından sahneye Ahmet Ziylan Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Bigados Halk Oyunları Topluluğu çıktı. Farklı yörelerden halk oyunlarını sunan ekip katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Işıklar ve Ay yumurta tokuşturdu

Türklerin Nevruz Bayramı’nı kutlama adetlerinden biri olarak öğrenciler sepetlere koydukları renk renk boyanmış yumurta ve şekerlemeleri misafirlere dağıttı. Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay’ın yumurta tokuşturma anı ise eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Programın salon ayağının sonunda ise tüm katılımcılar “Birlik Halayı”nda yan yana durdu. Bigados Halk Oyunları eğitmeni Yavuz Dinçer önderliğinde çekilen birlik halayında ilçe protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve veliler hep birlikte saf tuttu. Halay sonrasında misafirlere çorba ikramında bulunuldu.

Nevruz ateşini yakıp örste demir dövdüler

Programda Nevruz ateşinin yakılmasından önce Piri Mehmet Paşa İlkokulu İzci Grubu, Nevruz Duası etti. Duanın ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Nevruz ateşini yaktı. Ateşin üzerinden atlayan protokol üyeleri daha sonra da Türklerin Ergenekon’dan çıkışının temsilen örs üzerinde demir dövdü.

Program, Ahmet Ziylan Ortaokulu velilerince hazırlanan ikramların misafirlere sunumu ile son buldu.

Eyüp Can BALABAN