Öpmek ömür uzatıyor...

Bilim insanlarının araştırmalarına göre öpüşen çiftlerin avantajları küçümsenmeyecek kadar büyük. Hala tabu olarak görülse de sevgi göstergesi olduğunu kimse inkâr edemez…Öpüşmek, sevgimizi gösterebileceğimiz en güzel yöntemlerden biridir.

Öpmek ömür uzatıyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2.Şubat dünyada öpüşme günü olarak kutlanıyor, Türkiye’de uygulama yaygın değil.
Şempanzeler ve deniz aslanlar da, tıpkı insanlar gibi öpüşmekte olduğunu biliyormuydunuz?

9 Mart 1562 - Napoli’de bir çift öpüştükleri için ölümle cezalandırıldı.
18 Aralık 1826 - New Jersey’de diş hekimleri çeşitli hastalıkların bulaşmasına yol açtığı gerekçesiyle öpüşmeyi yasakladı.
21 Kasım 1905 - Iowa’da Miss Elia Hamilton, kendisinden bir öpücük çalan Hayden Marquis’e dava açtı ve 10 bin dolar talep etti.
5 Nisan 1910 - Fransız tren işletmeciliği öpüşmeyi yasakladı. Bahaneleri, öpüşen çiftlerin trenlerin kalkış saatini geciktirmesiydi.

Öpüşmek, sevgimizi gösterebileceğimiz en güzel yöntemlerden biridir. Bilim insanlarının araştırmalarına göre öpüşen çiftlerin avantajları küçümsenmeyecek kadar büyük. Hala tabu olarak görülse de sevgi göstergesi olduğunu kimse inkâr edemez…

Öpüşmenin sağlığa faydası olduğunu biliyormuydunuz peki? Hem de öyle böyle değil. Bu aktivite cildinizi gençleştirir, kan dolaşımına yardımcı olur, Çürükleri engellemenin en keyifli yolu ise yine öpüşmekten geçiyor ve çoğu zaman baş ağrısını geçirir. Bir daha ki sefere, yani başınız ağrıdığında diyorum, ağrı kesici olarak sevgilinizi değerlendirin.

Uzmanlar bir egzersiz olduğunu söylerken, sadece yanağa kondurulan bir öpücük 2 kasın çalışmasını sağladığını söylüyorlar. Fransız öpücüğü ise, yüzünüzde 34 kasın çalışmasını sağlarmış. Bir dakika boyunca öpüşmek,26 kalori yakılmasını sağlarmış. Bir saat boyunca öpüşüldüğünde, toplam 1,560 kalori yakmış olunuyormuş. İzin verirseniz sevdiğiniz zayıflamanıza yardımcı olacaktır…

Uzmanlar öpüşürken salgılanan morfinler, morfin etkisinden 200 kat daha güçlü olduğunu söylüyorlar. Öpüşürken vücut endorfin salgılar. Mutlu olursunuz yani. Üzgünseniz derhal yapışın sevdiğinizin dudaklarına…

Tutkunun dozajına göre dakikada ikiden altıya kadar kalori harcayabilirsiniz. Yani metabolizma hızlandırıcı etkisi vardır. Bu nedenle öpme ve öpülme zayıflamaya da yardımcı olur. Daha ilginç bir şey söyleyeyim;

Eşini her sabah işe öperek uğurlayanlar diğerlerine göre 5 yıl daha fazla yaşadığı araştımalar sonucu ortaya çıkmış bir gerçektir.5 yıl 5 yıldır, denemeye değer değil mi? Kadınlara bir duyurudur aynı zamanda, kozmetik ürünlerine tonla para harcayacağınıza sevdiğinizi bol bol öpün çünkü kırışıklıklara karşı bire bir olduğunu savunuyor uzmanlar.

Hepsini bir araya topladığımızda, ömrümüzü uzattığının kanısına varmış bulunuyoruz arkadaşlar. Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki öpüşmek cilt problemlerine oldukça iyi geliyor.

Strese karşı iyidir. İnsulin ve adrenalin üretiminin artmasıyla, böbreküstü bezlerde adrenalinle birlikte stres hormonu kortisol azalır. Öpüşmeden sonra otomobil kullananlarda yapılan bir araştırma, sürücülerin daha az saldırgan tavır gösterdiğini gösterdi.

Kalp ritmini hızlandırarak, nabzı, normal bir idman temposu sayılan dakikada 110 vuruşa yükseltir.

Dikkat!

Öpüşme sırasında 278 bakterinin aktarıldığını söylüyor uzmanlar.Yani uzun bir öpüşme ile 10 milyon bakteri transferi yapabilirsiniz. Bu nedenle öptüğünüz insanın ağız temizliğine önem vermesi çok önemli… Çünkü bazı hastalıklar öpüşme yolu ile bulaşabilir.1997’de bir kadın öpüşme ile HIV kaptığı yazılmıştı.

Ve: Kızdığınızda bağırmak yerine kızgın öpücük verin sevdiğinize. Stres yapıp ömrünüzden gideceğinize öpün ömrünüze ömür katın derim…

Sevdiklerinizi Sevgiyle Öperek  kalın…

Chenay Kobak

.