Prof. Dr. Erdöl'den korona virüsten ölen sağlık çalışanları için şehitlik talebi

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. CEVDET ERDÖL, YENİ TİP KORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ŞEHİT SAYILMASINI TALEP ETTİ

Prof. Dr. Erdöl'den korona virüsten ölen sağlık çalışanları için şehitlik talebi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, yeni tip korona virüse karşı vatandaşların hayatını kurtarmak için çalışırken can veren sağlık çalışanlarının şehit, tedavi sonrası kalıcı hasarı olan çalışanların ise gazi sayılmaları gerektiğini belirtti.

Çin’den dünyaya yayılan yeni tip korona virüsle mücadele tüm dünyada devam ediyor. Virüs Türkiye’de de ölümlere neden olurken birçok vatandaş da bu tanıyla tedavi görüyor. Sağlık çalışanları da gece gündüz demeden vatandaşlar için özveriyle çalışıyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de sağlık çalışanlarıyla ilgili talebini sosyal medya hesabından dile getirdi. Erdöl, virüse karşı çalışırken can veren sağlık çalışanlarının şehit, kalıcı hasarı olanların ise gazi sayılmaları gerektiğini belirtti.

“Canını veren sağlık çalışanları şehit, kalıcı hasarı olanlar ise gazi sayılmalı”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Tıpkı cephede olduğu gibi vatan ve millet uğruna Covid-19 pandemisine karşı başka canları müdafaa ederken kendi canını veren sağlık çalışanlarımızın şehit, tedavi sonrasında kalıcı hasarı olanların ise gazi sayılmalarının çok yerinde ve anlamlı bir karar olacağı kanaatindeyim” dedi.