Silivrili kadınlar Edirne'ye sevgi götürdü

Silivri Belediyesi, Ramazan ayı programı kapsamında 2500 Silivrili kadını tarihi, turistik ve dini yerleri gezmek üzere Edirne'ye götürdü.

Silivrili kadınlar Edirne'ye sevgi götürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı programı kapsamında, Silivrili 2500 kadın Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte Edirne’ye gitti. Edirne’nin tarihi, turistik ve dini yerleri gezen kadınlar, rehberler eşliğinde; Selimiye Camisi, Selimiye Arastası, Bedesten, Üç Şerefeli Cami, Kale İçi, Tarihi Alipaşa Çarşısı, El Sanatları Mağazaları ve Tarihi Meriç Köprüsü’nü ziyaret etti. Geziye ve iftar programına; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve Silivri Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı.

Işıklar: “Hoşgörü kenti olmamızda en büyük pay kadınlarımızın”

Silivrili kadınlarla birlikte iftar yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yemekte yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemizin 81 ilinden toplanarak buluştuğumuz hoşgörü kenti Silivri’nin, insan sıcaklığını bugün Edirne’ye yansıtan siz değerli hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. Silivri’mizin bir barış adası, İstanbul’un en huzurlu ilçesi olması bir tesadüf değil. Birinin ötekisi değiliz biz, biz; bir kentin bizi büyük bir aileye çeviren Silivri’de Yaşamayı Güzel kılan birbirini tamamlayanıyız. Hoşgörüyü Silivri’nin bütün dokularına, en kılcal damarlarına kadar yayan sizlersiniz, özellikle kadınlarımız bu huzurun sağlanmasında, hoşgörü kenti olmamızda en büyük pay sizlerin. Bu gün yan yana olmamızın ayrı bir önemi var. İşte bahsettiğim o bizi var eden, bizi biz yapan değerlerimizi bugün korumaya çok daha fazla ihtiyacımız var. Bir arada olacağız, bir olacağız, meydanlarda olacağız ve bizi eve kapatmak isteyenlere karşı biz sizden korkmuyoruz diyeceğiz. Osmanlı’nın 88 yıl başkentliğini yapmış bir payitahta gelmek bizim için ayrı görevdi. Bizi buraya çeken bir şey daha var, çok başarılı çalışmaları olan, Edirne’yi tekrar var edecek, tarihi değerlerini gün ışığına çıkarmak için çabalayan sevgili dostum Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın çalışmalarını saygıyla, sevgiyle destekliyoruz. Ben sizlere katıldığınız için, bizlerle var olduğunuz için, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazanınızı, tutulan oruçları, yapılan ibadetleri gönülden tebrik ediyorum Allah katında kabul olsun. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum, gönülden kutluyorum. Nice bayramlara, nice ramazanlaralar böyle huzur içerisinde, sevinç içerisinde varmak ümidi ile.”

Gürkan: “Edirne’ye hoş geldiniz şeref verdiniz”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, iftar yemeğinde yaptığı selamlama konuşmasında şöyle konuştu; “Silivri’nin çok değerli, sıcak yürekli, Silivri’nin güzelliğini, sıcaklığını, o bir armoni içerisindeki, ahenk içerisindeki insancıllığını ve Özcan arkadaşımızın Silivri’nin her tarafına yazdığı Silivri’de yaşamak güzeldir felsefesini Edirne’ye taşıyan değerli hemşerilerim, değerli komşularımız, insanlığın ve tarihin kadim şehri Edirne’ye hoş geldiniz şeref verdiniz. Değerli dostum Silivri’nin başarılı başkanı, kendisinden örnekler aldığım zaman zaman projeler de kopyaladığım, değerli belediye başkanımız Özcan Işıklar’a da tekrar Edirne’mize değerli eşiyle birlikte hoş geldiniz diyorum. Saygıdeğer hanımefendiler bugün Edirne’yi gezdiniz. Kapıdan girerken birkaç Silivrili hanımefendiyle konuşma fırsatım oldu dedim ki ‘Nasıl geçti, güzel miydi, beğendiniz mi?’ bana dediler ki ‘Başkanım Özcan Başkan’a bir söz verdir seneye tekrar gelelim.’ Özcan Başkanım seneye daha kalabalık bir şekilde bekliyoruz. Bizim belediyemizde orijinal 1902 yılına ait bir tablomuz var, bu 1902 yılı belediye meclis üyelerini gösteren bir tablo. 1902 yılında Edirne Belediye Meclisi’nin toplam 12 meclis üyesi var. Bu 12 meclis üyesinin 6 tanesi Türk ve Müslüman, geri kalan 6 meclis üyesi 1 İtalyan, 1 Rum, 1 Bulgar, 1 Ermeni, 1 Musevi ve 1 Romen. Yani bakınız Osmanlının o birlikte yaşama kültürü, Özcan Başkanımın bahsettiği o hoşgörü ortamı, farklı inançları, farklı kültürleri, farklı etnik kökenleri bir araya getirerek oluşturulan toplumsal uzlaşma bizim tarihimizden bu yana var. 1923’te Türkiye Cumhuriyetini hepimizin evi olan bu gurur devletini kuran Mustafa Kemal Atatürk’te işte bu her kökenden, her inançtan, her anlayıştan gelen insanları bir araya getirerek, büyük Türk milletini oluşturmuş. Bu Ramazan gününde cumhuriyetimizin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan bütün aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla yad ediyoruz.”

Teravih Selimiye’de kılındı

Meriç Nehri kıyısında iftar yapan, Teravih Namazı’nı Selimiye Camisi’nde kılan kadınlar, Başkan Işıklar’a ve tur boyunca kendileriyle ilgilenen belediye personeline teşekkür etti.