Silivri'nin kalbi Çanakkale'de attı

Silivri Belediyesi Çanakkale 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılında, binlerce Silivriliyi Çanakkale'ye götürdü.

Silivri'nin kalbi Çanakkale'de attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Çanakkale Gezi programı tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü programı kapsamında bir ay süren Çanakkale Gezi programında binlerce Silivrili, Çanakkale’nin tarihi güzelliklerini ve şehitliklerini gezme fırsatı buldu.

Tarihi ruhu yaşadılar

Rehber eşliğinde Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Mecidiye Tabyası, Koca Seyit, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü ve Müzesi, Ezineli Yahya Çavuş, Anzak Köyü, Albayrak Sırtı, Kanlısırt, Kırmızısırt, Bomba Sırtı, 57. Alay Şehitliğ ve Conkbayırı gibi tarihi atmosfere sahip yerleri ziyaret eden Silivrililer, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ve tur boyunca kendileriyle ilgilenen belediye personeline teşekkür etti.

Işıklar; “Çanakkale’ye minnettarız”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Her yıl gerçekleştirdiğimiz Çanakkale gezi programımızı tamamladık. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nde, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Çanakkale’de kelimenin tam anlamıyla bir destan yazmıştır. Onlara minnettarız” dedi.