Soğuk içecek denilince ilk akla gelen ev yapımı limonata

Sıcak havalarda sizi serinletecek ve ağzınızı tatlandıracak en güzel içeceklerden biri limonata. Üstelik bu muhteşem yaz içeceğini evinizde kolaylıkla da yapabilirsiniz.

Soğuk içecek denilince ilk akla gelen ev yapımı limonata
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarında vücudunuz normalden daha fazla suya ihtiyaç duyuyor ve bol bol sıvı tüketilmesi gerekiyor. Ancak tüketilen sıvıların karında şişlik hissi yaratmaması da gerekiyor. İşte tam o sırada yaz içeceği olan limonata devreye giriyor.

Limonatanın içerisinde bulunan A ve C vitamini vücudun direncini artırıyor. Uzmanlar sadece yaz aylarında değil, kış dönemini de daha dirençli geçirebilmek için özellikle çocukların bol bol tüketmesi gerektiğini belirtiyor.

Ev yapımı limonata için gerekli malzemeler

-1 adet limon,
-1 adet portakal,
-1 su bardağı şeker,
-1,5 litre su (7,5 su bardağı su)

Ev yapımı kolay limonata yapılışı

Limonun ve portakalın kabuklarını bir gün önceden soyup buzluğa atın. Ertesi gün buzluktan çıkarıp 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletelim. Sonra limonu ve portakalı küp şeklinde doğrayıp miksere alalım. Üzerlerine şekeri ilave edip mikserden geçirelim ve bir kaba alalım. Püre haline getirdiğimiz meyvelerin üzerine suyu ilave edip bu şekilde 5-10 dakika bekletelim. Ardından süzgeç ile süzelim. Ev yapımı kolay limonatamızı buzdolabında beklettikten sonra  soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...