Türkiye'de bir ilk evsizler için ''Hayata Sarıl'' lokantası

Evsizleri Ücretsiz Doyuran Türkiye'nin İlk Evsizler Lokantası: Hayata Sarıl Lokantası

Türkiye'de bir ilk evsizler için ''Hayata Sarıl'' lokantası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayata Sarıl Lokantası, Türkiye'nin ilk evsizler lokantası. Evsizlere hem iş imkanı sağlayacak, hem de onları ücretsiz olarak doyuracak bir mekan. Türkiye'de bir ilk olan evsizler lokantasının mimarı Ayşe Tükrükçü. Ayşe Hanım'a göre kapsamlı dayanışma olursa sorunları çözebiliriz. Tükrükçü'ye katılmamak mümkün değil. Beyoğlu Kurabiye Sokak'ta yer alan lokanta, "Bedenin de beslensin ruhun da" sloganıyla hizmet vermeye başladı. Bu lokantada gündüz vakti ücretli yemek servisi yapılacak. Akşam 20.30'dan sonra ise evsizlere ücretsiz hizmet verilecek. Üstelik bu restoranda çalışanlar evsiz ve sokakta yaşayanlar olacak. Lokantanın adı tam anlamıyla burada hayat buluyor “Hayata Sarıl”

Proje mimarı Ayşe Hanım dünyalar iyisi bir kadın. 51 yaşında olan Tükrükçü bir zamanlar evsiz kalmış ve bu dönem kimsenin kapısına gitmemiş:

“Bu dönemi yani bir insan sokakta nasıl kalır, nasıl yaşar, ne yer, ne içer, hastalığa karşı nasıl mücadele eder; bunları kendi üzerimden öğrendim. Evim olduğu zamanlarda çok sayıda evsizi evimde ağırladım.”

Hayata Sarıl lokantasının bizleri heyecanlandıran çok güzel planları var. Onlardan bir tanesi ise her hafta ünlü bir şefin lokantaya gelip evsizler için yemek yapması. Gözlerimizden kalp çıkaran bu proje herkesten tam not almayı başardı.