Yalçın 'Silivri'de dengeler değişecek'

Silivri Haber Ajansı'nın uzun zamandır, Silivri'de ki çeşitli kurum ve kuruluş, STK ve işletme sahipleriyle yapmış olduğu ve siz kıymetli okuyucularıyla paylaştığı özel röportajlarımızda bu hafta ki konuğumuz Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın.

Yalçın 'Silivri'de dengeler değişecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sayın Zafer Yalçın’ın bilinmeyenleri, MHP, Ülkücülük ve genel siyaset üzerine yapmış olduğumuz özel röportajımız;

Öncelikle merhaba, Zafer Bey, MHP Tabanı sizi zaten tanıyor, okuyucularımız ve kamuoyu için kısaca bize kendinizi tanıtır mısınız?

Merhaba, hoş geldiniz.

Silivriliyim, Selanik göçmeniyim Patriyot, mübadele göçmeniyim. Kale mahallesinde ailemle oturuyorum,34 yaşındayım bekârım. Endüstri meslek lisesinde okudum, Tekirdağ Hayrabolu Üniversitesi makine Yüksekokulu mezunu oldum. 2003’de Ülkü Ocaklarının orada kurdum, ben gittiğimde Ülkü Ocakları yoktu. Orda da ocak Başkanlığı yaptım 3,5 yıl sürdü. O zaman da iktidardan düştüğümüz dönemdi. 1997 yılında teşkilata girdim. O zaman bir girdik sene 2018’e kadar teşkilatın içerisindeyim, çeşitli yerlerde görev alıyorum. 2006’da Silivri’ye geldik, otomatik olarak yerimiz Partiydi. O zamanlar Murat abi ülkü Ocakları Başkanıydı bana da gel demişti. Bir parti siyasetine gireyim falan derken, ben bırakacağım dedi, sonra gene bana görevi verdiler. Bir de askerliğim var benim 2006’dan 2007ye kadar Deniz Kuvvetlerinde Askerliğimi yaptım, Balık adamdım dalgıçtım 45 metre inişim var. Askerden geldikten sonra 2008-2009 civarında Silivri Ülkü Ocaklarının Başkanı oldum. 5 Yıl yaptım ondan sonra tabi il Başkanlığı değiştiğinden dolayı Ocak başkanıyla bir yıl çalıştıktan sonra görevi bıraktım Nurullah Abi ile bıraktık. Sonra ben Partiye geçtim Milliyetçi Harekât Partisi Teşkilat İlçe Başkanı oldum.

Neden MHP?

Ülkü Ocaklarında yetiştim. Her fert, Ocak Başkanı olsun Ülkü Ocakları ailesinin içinde yetişen kim olursa olsun siyaset yapmak istiyorsa Milliyetçi Hareket Partisinde yapar.

Orta Okul döneminde neden Ülkücülük? Buna sebep neydi?

İstiklal Marşı okunduğu zaman çok gurur duyuyorum, bir de ailemiz göçmen olduğu için eskilerin dedelerimizin, babaannelerimizin, nenelerimizin vatan sevgisiyle yandıklarını biliyorum. Hep bir Türkiye özlemi vardı içlerinde. Eziyet görmüşlerdi kaçmak isteyenlerin öldürülmesi hep anlatırlardı. Bizim yöreden gelenler hep bu özlem içindedir. O zamandan beri hep böyle milliyetçi bir duygumuz var içimizde, yörenin geçmişinde milliyetçilik var. Biz o bölgeden geldiğimiz için bizimkilerde eskiyi bildiği için, zulüm olan dönemleri sıkıntıları, hep anlatırlardı. Soyağacımız, Konya’dan Selanik’e göç etmişiz, ben Selçukluyum Karaman oğullarındanım, bir beylikten gelen o dönemde Fatih Sultan Mehmet’in Karaman oğullarına siz oraya gidin dediği kişilerdenim ben.

Vatan Millet Sakarya kanımda var…!

Nasıl ve ne zaman başladı?

Ortaokulda. Seviyordum ben, Avcılarda bir olay olmuştu iyi hatırlıyorum Atatürk Posterini yakmışlardı biz gidip protestoya katılmıştık. Baktık, gençliğin bir şey yaptığı şey yok iş başa düşmüştü.CHP’nin böyle bir mevzusu yok, en çok Türk Bayrağına, Vatanına, Milletine, Dinine en çok bağlı olan benim görüşümde Ülkü Ocaklarıdır. Ne olursa olsun Atatürk’ü savunuyor, devleti savunuyor, bayrağı savunuyor, Allah’ı ve Peygamberimizi savunuyor, bu bize göre en güzel sebepti. Aşırı dinci değiliz, biz Türk Milletçisiyiz.

Milletin nabzını tutanlardansınız, önümüzde ki süreçte nasıl bir tabloyla  karşı karşıya kalacağız?Kamuoyunun en çok merak ettiği şüphesiz AK Parti ve MHP ittifak’ı bu konuda düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

 İttifak genel Başkanımız verdiği talimatlara uyuyoruz. Devletimizin bekası için, devletimizin çıkarları için, Adalet Kalkınma Partisi ile ittifak yaptık, bunun sonucunda ülkemizin rahatlamasını bekliyoruz. Sonuçta ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Avrupa Birliğinin yaptığı politikayı biliyorsunuz, bize karşı her yer düşman dolu, bu işten hep beraber çıkmamız için AK parti ile beraber ortak hareket ediyoruz. Ortak derken sadece destekliyoruz o anlamda. Cumhurbaşkanı Adayımız da Recep Tayyip Erdoğan’dır Genel Başkanımızın da dediği gibi biz Genel Başkanımızın talimatlarını neyse ona uyuyoruz, ne diyorsa o onun sözünün üstüne söz söyleyemeyiz. Biz onun burada temsilcisiyiz, o ne diyorsa odur yani. Genel Merkezin aldığı kararlara tamamen itaat ediyoruz. Bunu biz kendi halkımıza kendi teşkilatlarımıza neden ittifak yaptığımızı anlatıyoruz. Ben bu süreçte iyi olacağını düşünüyorum.  

Bundan 27 yıl yani 1991 de Alparslan Türkeş Refah partisiyle ittifak yapmıştı. Bugün de Sayın Bahçeli aynı yolu izlediğini söyleyebilir misiniz?

Elbette.Yalnız insanların şunu ayırd etmesi gerek,biz onlara geçmiyoruz, o Parti Adalet Kalkınma Partisi biz Milliyetçi Hareket Partisi,evet  bunun aynısını 1992 yılında Başbuğ Rahmetli Alparslan Türkeş ile Rahmetli Erbakan’ın yaptığı ittifak gibi, o zamanlar da vardı ittifak bu zamana da aynı yeni bir ittifak yok. OI zamanlar Başbuğ buraya oy atacağız, herkes attı oyunu ama şimdi ittifak yapacağız ama Genel Başkan ne dedi biz o gün oy alalım hem oyumuzu görelim belki %17 oy alacağız kaç milletvekili çıkartıyor misal 90 tane ama bizde bunun payını devletten alalım sonuçta resmi olsun. Bu yüzden ittifak normal. Ben bir Analiz yapayım Haziranın yedisinde aldığımız oy belliydi bir milyona yakın oy Ak Partiye gitti. Bu netleşecek.

Sıklıkla Devlet Bahçeli sözlerini paylaşıyorsunuz sosyal medya da özellikle bunu bireysel olarak mı paylaşıyorsunuz, yoksa teşkilattan gelen bir emir ya da bir istek üzerine mi paylaşıyorsunuz?

Genel merkez ne dediyse zincirleme olarak geliyor bize biz de paylaşıyoruz. Genel Başkanın söylediği sözlerde güzel yani. Genel Başkanımız çok da güzel konuşuyor, çok da güzel yazıyor yani sonuçta anlamlı yazıları biz de Silivri’ye ulaştırıyoruz. Ak Partiyi en fazla eleştiren bendim Silivri, de yazan bendim, muhalefet partilerden en çok yazan bendim Silivri’de, ama süreç değişti bu sürece geçtik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP İle beraber hareket ettik, attık oyumuzu o zaman da dediler CHP ile MHP nasıl yan yana geldi, o günde CHP- MHP ile yan yana gelmedi ki, milletin bunu anlaması lazım. Bizim bir noktamız var biz ona göre hareket ediyoruz. Zorlaşmış bir devletin çıkış noktasıyız çıkaracağız ülkeyi, ferah olacağız. MHP’nin çizgisi net, devletçi politikayı izliyor hep devleti için Genel Başkanımız önce Ülkem sonra devletim milletim diyor.

Silivri'de ki Siyasi Partiler hakkında ki gözlemleriniz nedir? Bir durgunluk söz konusu desem katılır mısınız?

Evet, bir durgunluk var tabi, iktidar partisinin de ilçe başkanı belli değil biraz o da etken, onun yerine biz tamamlayacağız işte onlar olmadığı için biz buradayız. Belediye’de Meclis Üyelerinde en çok Ak Partinin Meclis Üyeleri var Ak Parti’nin meclis üyelerinde olduğu için otomatikman biz bazı bilgilere vakıf olamıyoruz onlar oluyor. Silivri’de İktidar partisinden kim varsa onun bilgisinin olması gerek bizim çok fazla şeyimiz yok. Mecliste kanun çıkardılar biz bilmiyoruz ki, komisyonlardan kim giriyor ki çıkıyor, ihaleler kimde bilgimiz yok onları bilen AK Partinin meclis üyeleri onlar takip edecek cevapları onlar verecek. İnşallah en kısa zamanda da İlçe Başkanları olur.

En kısa zamanda hızlanacak, bekliyoruz hareketlenme olacak ama önümüze bakmak lazım. Biraz böyle sessizlik iyidir ama çok büyük olaylarda olacak, Silivri’de dengeler değişecek. Silivri’de büyük değişiklikler olacak. Çok  kısa zamanda.

Alparslan Türkeş. Milliyetçi Harekât Partisi’nin kurucusu. Bu liderin siyaset anlayışı uzlaştırıcıydı, en önemlisi milli menfaatleri parti menfaatlerinden önde tutan örnek bir devlet adamıydı, sizce bu siyaset anlayışı Sn. Devlet Bahçelide de var mı?

Aynısı var ve devam etmekte, olmasa nasıl olacak bu iş. Herkes bize AK Parti bitti niye kurtardınız diyor. Şimdi bakın, onları biz kurtarmadık. Devlet mi çöksün, adam sonuçta 15-20 yıldan beri hükümet devleti yöneten, biz devlet için buradayız. Devleti yöneten şu an da AK Parti hükümeti FETÖ başımıza bir belaydı, zaten 15 Temmuz süreci oldu sıkıntılar büyük oldu şimdi bizim o zaman darbeden yana mı olmamız lazımdı, darbeye karşı olduk darbeden en çok zayiat gören Ülkücü camiadır bunu herkes bilir 1980’de ki Darbede komünizme karşı geldik, biz o gün de devletimizin yanında durduk. İttifakı nasıl Erbakan ile yaptıysak biz gene aynısını yaptık 1992 ile şimdi aynısı aradaki sadece fark biz orada tecrübesizdik burada tecrübeliyiz. O zamanlar biz anlaşmamızı Genel Başkan tecrübeli işi iyi okuyor, iyi çözüyor, uzun zamandan beri siyasetin içinde 1992’de o koalisyonu yaptığımızda Refah partisi ile beraber yaptığımızda 16 tane milletvekili çıkardık ama devletten hiçbir destek yardım göremedik kaç tane MHP li oraya oy attı onu da göremedik. Şimdi burada biz bunu göreceğiz, MHP kaç oy aldıysa biz buna bakacağız biz o gün belki 150 tane milletvekili çıkaracağız.

1960’lardan beri Türk’ün yolunda ışık tutmuş gerek askerlik gerekse siyasi zorluk mücadele vermiş. İlimle teknikle, ahlakla, o da Atatürk gibi az zamanda çok işi başarmaktan yanaydı bıraktığı bu ışığı yakmaya devam ediyor mu bütün bu değerlerle?

Devam ediyoruz, örnek vereyim eskiden Silivri’de ülkücü çok azdı 400 tane oy alıyorduk şimdi 16.000 oldu. Başbuğdan aldığımız bu ışığı aydınlatmaya devam etmekteyiz.

Biraz ülkücülüğü konuşalım. Ülkücülük nedir? Ülkü Ocakları eskisi gibi ilkleri ve savunduklarınla devam ediyor mu yoksa her hangi bir değişim söz konusu mu?

Ülkücü olması için bir insanın, önce vatanını milletini sevmesi gerekiyor, Türklükten vazgeçmemesi gerekiyor Söz konusu olur mu ya devam ediyor, Ülkücülük Vatanını, milletini seven herkes Ülkücüdür. Örf ve adetlimize uyan, aile yapısına uygun olan kısacası budur. İstiklal marşını okurken gurur duyan, Türk bayrağı yukarı çekildiğinde gurur duyan, askeriyle gurur duyan, Türklükten gurur duyan Ülkücüdür.

Ülkücü olabilmek için ne yapılması gerekiyor?

Ülkücü olması için ilk başka ülkü ocaklarına kayıt olması gerekir. Orada bizim arkadaşlarımız, Türk Eğitim Sen hocalarımız, İlim verdikleri bir müfredatımız var ona uyuyoruz, bizim okullarımızda nasıl müfredat varsa Ülkü Ocaklarında da müfredat vardır. Eğitimle alakalı olduğu için her şeyi orada anlatıyorlar.  Yaş sınırımız yok. Genelde gençler vardır.

Ülkücü zihniyetinin milli ve manevi değerleri dengelidir, Ülkücülükte Irkçılık var mıdır?

Yoktur. Sadece Ülkü Ocaklarında olan herkes Milliyetçi Harekât Partisindedir başka hiçbir adı olamaz. Mesela ben ülkü ocaklarındayım ama AK partiliyim öyle bir şey yok. Ya da ülkü Ocaklarındayım deyip Saadet partilidir, böyle bir şey kesinlikle olamaz. Ülkü ocaklarından kim çıkarsa çıksın siyasete geçiş yaparsa MHP’ye yapar. Ülkücülük MHP’de olur. MHP’nin biz çizgisi var, sen şimdi Ülkücülükten çıkıyorsun MHP’yi bırakıyorsun başka bir partiye geçiyorsun ama senin çizginde ilerlemiyor o parti sen nasıl ülkücülüğü benimsiyorsun. Ülkücülük MHP de olur, başka bir yerde olamaz. Bu partinin bir kimliği bir çizgisi vardır, ülkücülükten çıktığın an orda kimliğini bırakır. Bunlar bizim değerlerimiz.

Ülkücüler İslamı, imanı, ahlakına göre yaşamayı sadık bilen büyük Türk milletin iki cihanda da aziz ve mesut görmek isteyenler olarak buna ne kadar sahip çıkıyorlar?

Elimizden ne gelirse yapıyoruz, hangi konuda bir problem olduğu zaman gerekli protestoyu yapıyoruz ama yasal şeyle yapıyoruz. Sonuçta devletimizin askeri polisi var kanunlara uyarak. Birisi Peygamberimize değerlerimize laf söylerse hemen cevabını veriyoruz, Genel Bakanımızda bunu çok yapıyor. MHP’den olmayan Ülkücüden olmayan birine de tabi ki de destek oluyoruz yardım ediyoruz buraya her vatandaş gelebilir. PKK, Terörist, devlete karşı gelmedikten sonra herkesle her şekilde oturur derdini dinler çözmeye çalışırız ve çözüyoruz da. Ülkemize gelecek her türlü zararın karşısındayız!

Bir davete veya cenazeye katıldığınızda ülkücüler hemen belli oluyor. Kendine ülkücüyüm diyenler bunu parmaklarında ki yüzük, elindeki tespih ve ya saç sakal şekliyle mi göstermeli yoksa o savunduğu ülkücülüğün ahlakıyla, delikanlılığıyla, giyinişiyle, bilgisiyle mi göstermelidir?

Tabi ki. Önce duruşuyla sonra bilgisiyle yaşam tarzıyla, delikanlılığıyla, üslup ve davranışıyla. Bunlar ülkücülerin ilkeleridir.

Peki, Zafer Bey 9 Işık nedir? Biraz bilgi veririmsiniz bu konuda?

Başbuğumuzun yazdığı 9 Işık bir kitaptır. Bu görüşte ki herkesin okuması lazım. Teşkilattaki herkese dağıttık okusunlar diye. Ülkücü olup MHP’li olan herkes bu 9 ışığı bilir ve bilmelidir. Ahlaklı, saçıyla sakalıyla temiz, diksiyonuyla, tertemiz olmalı, bizde kötü giyinen olmaz. Annesine babasına iyi davranan olmalı. Ben Ocak Başkanıyken çocuklara hep onu söylüyordum, önce anne babanıza çok iyi davranacaksınız. Çocuğu ocağa gönderen bir aile çocuğunun değişmesini bekler, çocuğun değişmesi lazım yeni nesil gençler internetin olmasından dolayı anne ve babalarına karşı çok farklı davranıyor. Uyuşturucu çok etken, Ülkü ocaklarına gelen gençler genel de iyi eğitimden geçiyor, önce aileye saygı sonra vatanına, milletine. Uyuşturucuya karşı mücadelemiz sonuna kadar devam ediyor. Zararlı maddelerden uzak durulması gerektiğinden bahsediyoruz. Mesela bizim Parti yönetiminde ülkücü yoktu. Hiç siyaseti bilmeyen birini aldık yönetime getirdik, siyasetle alakası yok, biz onlara gösterdik, öğrettik ve öğretmeye devam edeceğiz. Ama bu kişiler yıllarca MHP’ye oy vermiş, iyi çalışıyorlar verimlilikleri güzel, biz de ona Ülkücülüğü öğretiyoruz. Otomatikman MHP çizgisine o da giriyor.

Son zamanlarda sıkça adını duyduğumuz kızıl elma nedir?

Evet, sıklıkla duyuyoruz. Kızılelma bir hedeftir. 1996’da duydum ben Kızılelma’yı, okuyorduk kitaplardan, okutuyorlardı ocakta, hedefiniz Kızılelma olsun diyorlardı. 2018’de Tankın üstüne çıktılar gururlandım doğru yolda olduğumuza bir kez daha inandım. Tankın üstünde ki o asker ben çok gururlandırdı, ağlayacaktım, o duruma geldim...  Herkesin bir Kızıl elması olması gerekiyor diye düşünüyorum.

 Ülkemizin de bir kızıl elması var, 2023’de lider Ülke Türkiye’ye diye, bizim MHP’nin sloganı. Ülkü Ocakları 5 yıl önce Hedef 2023 hedef programımız vardır bizim. Benim hedefim Okul Başkanlığıydı oldum ve Ocak Başkanlığınaydı hedefimdi oldum, sonra İlçe Başkanlığı Geçtim, İl Başkan yönetimine girdim, sonraki hedefim İl Başkan yardımcısı olur, Meclis Üyesi olur belli olmaz belki Belediye Başkan adayı olurum. Yani kısacası herkesin bir kızıl elması olması gerek yani hedefi.

Neden Reis denir?

Bazıları Başkan diyor Bazıları reis diyor. Bizim reisimiz Genel Başkanımız Reisi Ülkü Ocaklarına denirdi. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanına böyle hitap etmezlerdi lakin 15 Temmuzdan sonra ki süreçte MHP ile yaklaşıldı ve evet bende son zamanlarda sıkça duymaya başladım. 15 Temmuzdan önce öyle bir şey duymadım ben. Bizim genelde Ocak Başkanlarımıza Reis derlerdi.

Afrin Operasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Askerlerin birçoğu ülkü Ocaklarına kayıtlı olduğu söyleniyor doğru mu?

Orda tabi ki bizim arkadaşlarımız. İl Başkanımız gidip geliyor ama Genel Başkanımız yasakladı İlçe Başkanlarının gitmesini. Gitmeyi çok isterdik.

Afrin operasyonu önemliydi ve doğru yaptılar. Bizim gitmemiz gerekiyordu, satranç oyununda bizim de bir hamlelimizin olması gerekiyordu. YPG’nin bloğu kesilmesi gerekiyordu, Akdeniz’e inme istemeleri başımıza bir bela olacaktı, orada bir ülke kuracaklardı. Sonra da bize saldıracaklardı. Doğrusu yapıldı. Tarihimizde de bizim sömürgecilik yoktur, biz sömürgeci olmadık hiçbir zaman.

Bozkurt işareti, özgürlüğün ya da gücün simgesi midir?

Her ikisi de aslında, şöyle ki;

Milliyetçi Hareket’in sembol ismi Alparslan Türkeş'i “Bozkurt” işaretiyle selamlamasının ardından bu efsane sembol Türk milleti tarafından da benimsenmiş, kullanılmıştır. Alparslan Türkeş bozkurt işaretinin anlamını şu sözlerle anlatır: “Serçe parmak Türk'tür, şu işaret parmağı da İslam'dır. Şu Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır. Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür. Türk İslam Mührünü Dünyaya vuracağız…” demiştir.

Dolayısıyla Türk kültüründe Bozkurt’un manasını açıklayabilmek için kültürün tanımlanmasıgerekir. Özellikle kültürde sembolün öneminden bahsettikten sonra Bozkurt’un anlamını daha kolay kavrayabiliriz. Türk’ün zor duruma düştüğü zaman Bozkurt’un ortaya çıkarak onu kurtarması, evladı üzerine eğilen bir ananın veya babanın şefkat duygusunu hatırlatacak derecede derin bir mana da taşımaktadır. Sanki Bozkurt manevi bir âlemden Türk Milleti’nin akıp giden hayatını devamlı takip etmekte ve onların başının sıkıştığı, çaresiz kaldıkları zaman ortaya çıkarak yol göstermektedir. Türk tarihine bakacak olursak pek çok kahraman,Bozkurt simgesi ile temsil edilmiştir. O yüzden dedim her ikisi de diye.

Birde ülkücü Yemini var? Ne zaman ve nerede okutuluyor?

Genelde Ülkü Ocaklarında okunur ve haftada bir kere okuturlar. Biz Ankara’ya giderken de bizim ocağımız hep okumuştur.

Bugünün Ülkücülüğünü özetler misiniz?

Ülkücülük aynı devam ediyor, değişiklik söz konusu olamaz.

Üç Hilal nedir?

Üç hilal Türk birliğidir. İslam birliğidir. Ve Türk Cihan Hâkimiyetidir.


Silivri’de ne tür faaliyetler yapmaktasınız, plan ve projeniz nedir? Hiç kimsenin bilmediği projenizi SHA ‘ya özel paylaşır mısınız?

Tabi ki faaliyetlerimiz var, biz bunun için varız. Bunlardan bazılarını da uygulamaktayız. Tabi paylaşalım, mesela önümüzde ki zamanda Mega Saray’da üye kayıtları toplu bir katılımın olacağı programımız var. Üyelerimizi olan 400-500 kişiyi toplum önünde resmileştireceğiz.

Yoğun çalışıyorsunuz, yorgunluğunuzu nasıl atıyorsunuz?

Çok yoğun hem de evet. Ben çay bahçesine gidiyorum, orada denize bakıp yorgunluğumu atıyorum. Denizi çok sevdiğimden o beni dinlendiriyor.

Kitap okuyabiliyor musunuz, ne tür kitaplardır tercihiniz?

Vakit buldukça okurum evet. Genelde devletle alakalı okurum. Siyasi kitapları severim. En çok 9 Işığı okuyorum ve Kuranı kerimin mealini sıkça okuyorum.

Müzik dinliyor musunuz, tarzı?

Araba da dinliyorum evet, genelde partinin müziklerini dinliyorum. Kulağa hoş gelen müziği dinlerim. Şarkı sözlerinde Vatan Bayrak varsa daha çok severek dinlerim.

Ülkemizde, çocuklar üzerinden çok fazla yıpratıcı üzücü olaylar yaşanmakta. Son yıllarda ki tecavüz ve İstismar artışını neye bağlıyorsunuz?  

Aileden kaynaklı olduğuna inanıyorum. Bana kalsa idam edilsin. Veyahut elektrikli sandalyeye bağlansınlar. Bu sapıklıktır bu hastalıktır. Bizim de çalışmalarımız elbette olacaktır. Çevresel faktörler, yaşam şartları eğitim vs. evet ama en etken faktör aile diye düşünüyorum. Çocuklarını takip etsinler, ilgilensinler bırakmasınlar. Her hangi bir olayla karşılaşmadan önlem alsınlar. Eğitim ailede başlayıp mezarda biter. Bilinçlendirsinler çocukları. Çok üzücü ve yıpratıcı şeyler maalesef ki yaşanıyor. Buna çözüm bulunmalıdır.

Size kadın desem?

Onlar yoksa biz yokuz, ölürüz derim, bu kadar… !

 Doğa ve bu kadar betonlaşma desem?

Doğayı severim. Kentleşmeye karşıyım. Çok binaya karşıyım. Bu hatayı Silivri olarak biz de yaptık. Stadın olduğu mevki vardı ilk defa belediye konutları Selami değirmenci döneminde oraya kuruldu. Kipa’ nın olduğu yer meraydı, Kiptaş 1’in olduğu bölge tarım arazisiydi. Elimizden geldiği kadar durdurmaya çalışıyoruz. Büyük göçler var, önce bunun önüne geçilmesi gerek. Şehirlerimiz modern merkez olma düşüncesinden vazgeçilmeli. Hızlı nüfus artışı var. Bunlar hep etken ama tarım arazilerini, doğayı, katletmek üzücü sonuçlar doğuracağı aşikâr. Ben karşıyım.

Atatürk desem?

Bu ülkenin kurucusu derim. Bizleri buraya kadar getiren, o olmasaydı biz burada olmazdık. Bizim liderimiz önderimiz. CHP gibi putlaştırmıyoruz biz, Mustafa Kemal tam bir Türk Milliyetçisiydi. Ülkemizi yoktan var eden kişidir. Türkiye’dir kısacası.

Muhsin Yazıcıoğlu?

Çok fazla bir bilgim yok, Ülkü Ocakları genel Başkanıydı.

Özcan Işıklar?

Silivri’mizin Belediye başkanı. Mahalleden tanıyorum, hemşerimiz. Hakkında yorum yapamam. Kendisine göre bir şeyler yapıyor.

Adalet desem?

Adalet denilince akla gelen ilk isim Hz. Ömer’dir. Bizim de Hz. Ömer gibi adaletimiz vardır. Örneğin iki kişi burada tartışıyorlarsa dinliyoruz, ama tanıdıktır akrabadır demiyorum, kimin cezası neyse çekecektir diyorum. Adalet herkese durumu ve konumu ne olursa olsun eşit ve tarafsız davranmak esasına dayanır. Karşılaştığınız problem durumlarını çözerken adil olabilmek adına çaba sarf edilmelidir. Araştırıp, dinleyip, güven duyup, sağduyulu olunmalıdır. Adaleti savunacaksınız ama adil olmayacaksınız. Elbette olamaz.

Burcunuz nedir?

Terazi, dengeyi iyi korurum.

Sevdiğiniz renk?

Denizi sevdiğim için Mavi. Deniz de maviyi gördüğüm için maviyi seviyorum.

İstiklal Marşı ile ilgili son zamanlarda çeşitli manipülasyon yaşandı?

Gereksiz bir şey. Sayın Cumhurbaşkanımız neden dedi, niçin dedi onu bilemem. Her duyduğumda ürperdiğimi iyi biliyorum sadece.

Yerel basını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yerel basın çok önemlidir aslında, ama maalesef Silivri’de eline bir fotoğraf makinesi alan insanlara hakaret edebiliyor gazeteci kimliği altında. İnternet haber sitesi sayısının hızla arttığı günümüzde kurallara uygun okunabilecek türden nitelikli ve doğru haber yazmak büyük önem taşıyor. Haber yazmak, haber hazırlamak, haberi servis etmek emek isteyen ve her bir adımı titizlikle yürütülmesi gereken bir iş. Silivri’de ki haber sitelerinin en büyük sorunu haber doğrulamamak. Bu çok yanlış ve ben bunu hiç etik bulmuyorum. İşleri bu, elbette eleştirecekler ama böyle değil, bu şekilde değil.

 Bir fotoğraf makinesi bir tane internet sitesi olanlar istedikleri kişilere hakaret edebiliyorlar. Bu çok amatörce bir yaklaşım. Bir şey yapamasak da yaptı diye gemileri yakıyor. Mahkemeye versek suçlu diye mahkemeye verdi diye söylüyor. Bir şey de diyemiyorsun. Duyulan bir olay karşısında doğruluğunu kanıtlamak için bir telefon açıp bunun aslı nedir diye sorulsa,bu kadar bilgi kirliliği olmaz diye düşünüyorum.Eyer bu işi biliyorsa,profesyonel bir  gazeteciyse, insanın konuşmasından anlaması lazım.Silivri’de yerel basın da gazetecilik yapan 3-4 kişi hariç yapan yok benim gözümde. Beni eleştirebilirsin ama hakkımda yalan yanlış şeyler yazamazsın. Ben profesyonelliği severim, çünkü olması gereken bu. Elinde bir telefonla gazeteciyim denemez. Yerel basın kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Bizde bu konuda seçici davranacağız.

Silivri’de ki ekonomi?  Esnafı?

Silivri’nin geliri belli, Silivri’de 500 milyarlık ev olmaz bir kere. Böyle bir zenginliği yok Silivri sakininin. Bu durum dışarıdan gelen zenginlerin buradan ev almasıdır. Silivri’nin nüfusunun yükseleceğine inanıyorlar Beylikdüzü gibi düşünüyorlar burayı önceden orası da bir köydü, Beylikdüzü bir an da yükseldi.

Yakın bir gelecekte sizi bir makamda görebilecek miyiz?

Bilemem. Her an her şey olabilir. Silivri siyaseti çok değişik. MHP açısından çok güzel yerlere geleceğiz. Milliyet Harekât Partisi ve Ülkücü camia her yerde olacak.

Başkan seçimleri var MHP’nin ciddi bir anlamda iktidar partiye mi geçecek?

Yerelde ittifak yok ama genel merkezdeki ittifakımız belli. Yerelde gösterdiğiniz Belediye başkanı adayı çok önemli.3 tane aday adayımız var.

İyi Parti’nin aktifliğini nasıl görüyorsunuz?

Hiçbir şey yok, 3-5 tane görüntü diyebilirim.

Teşekkür ederiz verdiğiniz bilgiler ve zaman için Sayın Zafer Yalçın. Bu yol çetin, bu davanız kutsal, bu ülkü büyük Türklük ülküsüdür, zira amaç; demokratik, Milliyetçi, Türkiye’yi her tür kötülük ve hainlikten korumak, kurtarmaktır. Savunduğunuz bu dava; Türk milletinin büyük ve şanlı mazisine layık, bir istikbal meydana getirmek istemenizdir. Zafer Yalçın ve Silivri MHP İlçe Başkanı olarak Vatan ve insanların karşısında bu kadar sert, mert, delikanlı, güvenli, haksızlığa boyun eğmeyen ve korkusuz biri olduğunuz için bir kez daha teşekkürler. Yolunuz açık olsun, bilgi ve sevgi ışığınız hiç sönmesin...

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır”

Ben teşekkür ederim bize de röportajlarınızda yer verdiğiniz için. Silivri ve  Türkiye için her şey çok güzel olsun.