Yaşam her canlıyla yaşayarak güzeldir !

Karıncalar, herhangi bir uyarı yapmadan ve yılın herhangi bir zamanında tezgahlarımızda görünebilen yaygın bir ev zararlısıdır.

Yaşam her canlıyla yaşayarak güzeldir !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karıncalar, herhangi bir uyarı yapmadan ve yılın herhangi bir zamanında tezgahlarımızda görünebilen yaygın bir ev zararlısıdır. Küçük olabilirler, ancak çok sayıda gelince sorun yaratırlar.Sizde benim gibi onların ölmesini asla istemiyor sadece uzaklaşmalarından yanaysanız bu doğal kovucu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Sirke son derece etkili ve doğal bir karınca kovucusudur. Sirke, karıncaların feromon izlerini bozar ve koku onların geri dönmelerini önlemeye yardımcı olur. Bir sprey şişesinde su ile sirkeyi bire bir oranında karıştırın, elma sirkesi de beyaz sirke de kullanıla bilinir. Çözümü çalkalayıp süpürgelik, kapı çerçeveleri, pencere eşikleri ve tezgâh üstü boyunca püskürtün. Sirke hepimizin bildiği gibi doğal bir dezenfektandır ve çok amaçlı bir yüzey temizleyicisidir; bu nedenle bu spreyi özgürce kullanmaktan çekinmeyin. Karıncalar sirke kokusundan nefret eder ve sirke onların etrafa yaydıkları koku izlerini kaldırır.

Yine aynı şekilde tarçın ve karanfilden de yardım alabiliriz. Karıncaların girebileceğini düşündüğünüz alanlara koyun. Bu da evinizin taze ve doğal kokmasını sağlamak için iyi bir yöntemdir. Tarçın genellikle yıllardır etkili bir ev yapımı karınca kovucu olarak kabul edilir. Daha etkili sonuçlar almak için tarçın tozuna biraz uçucu yağ eklemenizi tavsiye ederim, böylece daha güçlü bir koku ile karıncaları uzak tutabilirsiniz.

Yaşamımızın en büyük yardımcısı olan limon. Yine aynı şekilde kapı eşikleri ve pencere kenarlarına, karıncaların girdikleri deliklere veya çatlaklara da limon suyunu sıkın .Karıncalar limon suyu, acı baharat kokularını sevmiyorlar, böylece de uzak duracaklardır. Ekşi ve acı herhangi bir şey karıncaları uzak tutar ama  tatlı veya şekerli şey karıncaların en sevdiği şeylerin arasındadır.

Sizlerde benim gibi kahve tutkunuysanız, kullanılmış öğütülmüş kahvenizi bahçeye ve evinizin dışına serpme alışkanlığını edinin. Tarçın gibi çok kullanılan kahve telvesi, karıncaları püskürtmek için hem içeride hem dışarıda kullanılabilir. Kahve telvesini asla lavaboya dökmeyin. Karıncalar kahve telvesinin kokusundan hoşlanmıyorlar, tıpkı kediler gibi. Bu sayede bu küçük ama sorunlu canlıları kontrol altına alabilirsiniz. Kahve telvesi bu arada potasyum, fosfor ve magnezyum gibi minerallerle dolu olduğundan bahçenizdeki toprak için de harika bir gübre görevi görürken yüzümüze de maske yapmaktan çekinmeyelim. Tabi belli periyodlarda.

Biber,  evet karabiber. Karıncaları öldürmez ama kesinlikle evinize tekrar gelmelerine engel olur. Aynı şekilde uyguluyoruz. Nane de etkilidir bilginiz olsun, ben ağır kokusundan dolayı sevmiyor ve bu yöntemi kullanamıyorum. Ama nane de karıncalardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek bir başka böcek kovucudur.

Tuz da etlidir,karıncaların eve girdiği köşelere yakın tuz serpiştirmek karıncaları uzak tutmaya yardımcı olacaktır. Sofra tuzu, karıncalardan doğal olarak kurtulmanın en iyi ve en ucuz yollarından biridir.

Sıradan sofra tuzu kullanın. Yapmanız gereken tek şey suyu kaynatmak ve büyük miktarda tuz eklemek, çözünene kadar karıştırmaktır. Bir sprey şişesine dökün ve karıncaların girmeye meyilli olduğunu düşündüğünüz yere püskürtün. Veya kapılar ve pencerelere bir miktar tuz dökebilirsiniz, böylece karıncaları kolay kolay tekrar görmezsiniz. Bir yuva keşfederseniz de aynısını yapın. Yuvanın girişine tuz dökebilirsiniz.

Böylelikle hem onlara zarar vermemiş olur hem de evimize girmesine engel olabiliriz.Yaşam her canlıyla yaşayarak güzeldir…Her canlının dünyamızda çok ayrı önemli görevleri olduğunu unutmayalım lütfen hele ki hayvanlar…Asla zarar vermeyelim.

Sevgiyle kalın…

Chenay Kobak