Gümüşyaka Korona mezarlığına dönüyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsten hayatını kaybedenler, İBB'nin almış olduğu karar gereğince Gümüşyaka mezarlığına defnedilmeye devam ediyor.

Gümüşyaka Korona mezarlığına dönüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önce Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin defnedilmesi için Kilyos ve Beykoz'da defin yerleri belirlenmişti. Ancak, edinilen bilgilere göre İBB’nin aldığı karar sonrasında geçtiğimiz haftadan bu yana defin için Gümüşyaka’ya nakledilmeye başladı.

Gümüşyaka Mahallesi halkı, mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek defin işlemlerinin şehir merkezinden çok uzak bölgelere taşınmasını istedi.
Gümüşyaka sakinleri “Şu an hepimizin tek derdi kendi sağlığımızı ve sevdiklerimizin sağlığını korumak, bu salgından hayatını kaybedenler de bizim insanlarımız, ancak koronavirüsten dolayı hayatı kaybeden vatandaşlarımızın Gümüşyaka mezarlığına defnedilmesini doğru bulmuyoruz. Mahalle muhtarımızın buna bir çare bulması konusunda gayretlerini görüyoruz ancak bir yerde tıkanıyor. Silivri Protokol mensuplarından bu konuya el atmalarını, kononavirüsten hayatını kaybedenler için şehir merkezlerinden uzakta bir yer bulunmasını talep ediyoruz.”şeklinde konuşarak yetkililerin bu konuya el atmalarını ve taleplerinin yerine getirilmesini istedi.
Öte yandan bazı vatandaşların ise gelen cenaze araçlarının mezarlık içine sokmamak için eylem yapacağı da öğrenildi.