Halk Toplantıları Gümüşyaka İle Devam Etti

İlçe genelinde yapılacak çalışmaların birlikte karar verildiği Silivri Belediyesi Halk Toplantıları, Gümüşyaka Mahallesi'nde devam etti.

Halk Toplantıları Gümüşyaka İle Devam Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Mahalle Konseyleri kapsamında gerçekleştirdiği halk toplantıları devam ediyor. Her yıl düzenli olarak gerçekleşen, halkın yaşadığı yerin eksiklerini ve yapılacak çalışmaları belirlediği Halk Toplantılarında hemşerileriyle bir araya gelen Başkan Işıklar, ekibiyle birlikte Gümüşyaka Mahallesi’ndeydi. Toplantıya Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve sorumluları ile Mahalle Konseyi Sorumlusu Muharrem Aydoğan ve Mahalle Muhtarı Osman Başmaya da katıldı.

 

IŞIKLAR: “GÜMÜŞYAKA’DA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gümüşyaka’da gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Belediyelerimiz kapatıldıktan sonra hizmetlerin devamını açısından hemşerilerimizin karara ve icraya katılabilmesi amacıyla mahalle meclislerimizi oluşturduk. Bir belediyeymiş gibi, kapanmamış gibi biz bu hizmeti devam ettiriyoruz. Belediye hizmetlerinin devamı konusunda mahalle temsilcilerimiz her ay düzenli olarak bu toplantıları yapıyorlar. Bu toplantıda alınan kararlar uygulanıyor. Muhtarlığımız belediyenin bir hizmet noktası gibi çalışıyor. Gümüşyaka’da başladığımız günden buyana çok şeyin değiştiğini gördük. Bundan sonra daha güzel, daha yaşanır, yaşam seviyesi yüksek, daha çağdaş ve modern bir Gümüşyaka olacağını söylemiştim. Yavaş, yavaş o tarafa gidiyoruz. Zorunlu olan daha önce yapılması gerekli projelendirilememiş birçok işi burada tamamladık ama esas şimdi başlıyoruz. E-5 karayolunun altını büyük ölçüde tamamladık şimdi üst tarafını da altına yakışır bir şekilde tamamlayacağız. Bunları birçok projede olduğu gibi burada konuşarak, değerlendirerek, her aşamasını bilgilendirerek yapacağız. Gümüşyaka’nın dönem sonuna kadar yapılmamış bir yolu, düzenlenmemiş bir caddesi kalmayacak. Son yaptığımız yol düzenlemesiyle Gümüşyaka’nın girişinde modern bir değişim yaşandı. Bu konuda bize destek olan esnafımıza teşekkür ediyorum, onlar da kendilerinden fedakârlık yaptılar. Bu yapılan işlerde herkesin fikir alma, karar alma hakkı var. Bu tamamıyla yerel yönetimin katılımcı, çoğulcu, demokrat bir anlayışla saydam bir şekilde yönetilmesi anlayışıdır. İlçemizde özellikle Selimpaşa ve Gümüşyaka’yı çok önemsiyoruz. Bu bölgedeki gelişmelerin, kalkınmanın değerlenmesi halinde Silivri merkezine sıkışmış olan yaşam biçimini, trafik yoğunluğunu bu iki uca yayarak ve aralarını doldurarak, sahil bantlarıyla şehri çok merkezli ve gelişmeye açık bir alan haline getireceğiz.

 

“ÜNİVERSİTE ALANI BİR BAŞARI HİKÂYESİ”

Gümüşyaka’da en önemli projemiz üniversitemiz. Üniversite arazimiz en büyük kazancımız. Değerini bu gün parayla kimse tahmin edemez, paha biçilemez. Oranın bir üniversite alanı olarak tescil edilmesi, 100 binlik planlara girmesi, projenin başlı başına bir başarı hikâyesidir. Şimdi elimizde çok değerli bir malımız var, Gümüşyaka tarihinde çok önemli bir yeri var. Şimdi Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesinin kuruluşu ile ilgili girişimlerimiz var. Kuruluşu ile ilgili bir arama konferansını ocak ayı başında yapmayı planladık. Burada bunu yeşertmek, Türkiye’de bir ilk olsun istiyoruz. İlçemizde yaptığımız kent ve kent çevresi tarımını bir Harran Ovasında yapılan tarımla kıyaslamayın. Bu şehrin içinde, şehrin göbeğinde hatta toprağı olmayan balkonda bile yapılabilecek bir tarım anlayışını geliştiriyoruz. Göreceksiniz orasını çok önemli aşamalara taşıyacağız. Burası tarımda gelir getiren, farklılıklar yaratan inovasyon merkezi haline gelecek. Burada tarım uygulamalarını bir üniversite ile taçlandıracağız. Bir teknopark kuruluşunu önemsiyoruz. Teknopark üniversite olamadan olmuyor, üniversiteyi kurulduktan sonra teknoparkı da kuracağız.”     

                                                           

GÜMÜŞYAKA MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Gümüşyaka Mahallesi’nde, Yan yol düzenleme çalışması tamamlandı. Hazerfen Ahmet Çelebi Sokak, Hanyanı Sokak, Dilşad Sokak, Serinhisar Sokak, Taflan Sokak, İsimsiz Sokak ve Sarplık Sokak’ta toplam 53.687 metrekare tuvenan ve stabilize malzeme ile yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Ekinözü Sokak, Narlıdere Sokak, Kocatepe Caddesi, Denizli Caddesi, Ortaoba Caddesi, Fatih Caddesi, Konuralp Caddesi, Mustafa Fevzi Çakmak Caddesi’nde asfalt tamir çalışmaları yapıldı. Şaşmaz Sokak ve Şaheser Sokak’ta parke taşı imalatı yapıldı. Gümüşyaka sahil istinat duvarında onarım çalışması yapıldı. Mahalle genelinde kanal temizliği ve yağmursuyu ızgara imalatı yapıldı. Meydan, orta refüj, cami, ahmet oruç parkı, belediye ek hizmet binası, okul ve çocuk parklarının çevresinde bulunan yeşil alanların bakımı, temizlik, sulama, budama, ilaçlama, kent mobilyası montajı işlemleri belediyemizce yapılmaktadır. Cami bahçesinde ve orta refüjlerde peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Ahmet Oruç Parkı’nda sondaj çalışması yapılarak yeşil alanın sulanması gerçekleştirilmektedir. 30 metreden su çıkarılmış olup günde 60-70 ton su çıkarılabilmektedir. Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Lütfü Vardar Caddesi üzerinde bulunan çeşmenin bakım ve temizliği yapıldı. Elmalık Parkı oyun grubu yenilendi. Krallık Parkı ve Karacaoğlan Caddesi üzerinde bulunan çocuk parkında oyun grubu montajı ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Mahallede bulunan okullara toplam 3.040 kg sıvı temizlik malzemesi, 240 adet rulo çöp torbası ve 2.746 kg boya verildi.

 

2016 – 2019 YILLARI ARASINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Gümüşyaka Mahallesi Konuralp Caddesi, Algür Caddesi, 2. Abdulhamit Paşa Caddesi, Sulusaray Sokak, Şehit Abdurrahman Ay Caddesi, Abdiağa Sokak, Sezgi Sokak, Özdağ Sokak, Duyar Sokak, Hakdemir Sokak ve Haydar Aliyev Caddesi’nde asfaltlama çalışması yapılacak. Fatih, Yanıkses, Yıldızbostanı, Dörtler, Canpolat2 ve Canpolat Caddelerinde asfalt ve kaldırım imalatı planlanmaktadır. Yengeç Sokak’ta yağmursuyu hattı imalatı yapılacak. Gölet çevresinde düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. Krallık Parkı revize edilerek yeniden düzenlenecek. Tandır Sokak Çocuk Parkı, Palamutdağ Sokak Çocuk Parkı ve Torun Sokak Çocuk Parkı’nda düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek.