10 Kasım sanıkları hakim karşısında!

Geçtiğimiz yıl yaşanan 10 Kasım olayları nedeniyle AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Aslan Elmas ve Efrahim Günay'ın şikayetçi olduğu davada, belediye personellerinin de aralarında bulunduğu sanıklar bugün hakim karşısına çıktı.

10 Kasım sanıkları hakim karşısında!

Geçtiğimiz sene 10 Kasım 2014 tarihinde Atatürk'ü anma programında meydana gelen olaylarda siren çalınmamış ve bu nedenle vatandaşların da bulunduğu törende ortam gerilmişti. AK Parti İlçe Başkanlığı çelengi tekmelenmiş ve protokol üyelerine tepki gösterilmişti.

AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, yönetim kurulu üyesi Aslan Elmas ve AK Parti Gençlik Kolları üyesi Efrahim Günay, olaylardan belediye personelleri ve bazı isimleri sorumlu tutarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Söz konusu şikayetle ilgili olarak 1 yıl aradan sonra dün mahkemeye başlandı ve sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Silivri Belediyesi personelleri hakkında "görevi kötüye kullanma" ve olay yerinde bulunan vatandaşlardan Gönül U. ile Ercan A.'un "hakaret" suçlarından yargılanmasına başlandı.

Davacı Dilek Demiral, Aslan Elmas ve Efrahim Günay, mahkemede şikayet konularını tekrarladı. Davacı avukatları Zeliha Atak Bozkurt, Nazlı Çetin ve Nuray Albayrak da duruşmada hazır bulundu.

Davalıların avukatları Süleyman Yalçıntaş ve Ceylan Öndül, suçlamaları kabul etmediklerini beyan etti. Sanık avukatları, görevi kötüye kullanma ve hakaret iddialarının ayrı ayrı değerlendirilmesini talep etti.

AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, avukatları aracılığıyla bu talebi kabul etmeyerek, "Görevi kötüye kullanma ve hakaret aynı gün gerçekleşti. Belediye personelleri sireni çalsaydı bu olaylar yaşanmayacaktı" diye konuştu.  

28 OCAK'A ERTELENDİ

Memur konumundaki Silivri belediyesi personellerinin, "görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla yargılanmasına devam edilmesi için Silivri Kaymakamlığından izin alınmasına karar verildi.İlk mahkemede dava sonuçlanmazken, yargılamanın devam etmesi için 28 Ocak 2015 saat 13.30'a ertelendi.