11 bin 500 öğretmen açığa alındı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bölücü terör örgütüne destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 11 bin 285 öğretmen açığa alındı.

11 bin 500 öğretmen açığa alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEB, bölücü terör örgütüne destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 11 bin 285 öğretmen açığa aldı. Bakanlık tarafından illere gönderilen yazıda, ekli listede adları ve görevlerine yer verilen Bakanlık personelinin, güvenlik kuvvetlerince bölücü terör örgütüne karşı yürütülen iç güvenlik operasyonları ile güvenlik amacıyla alınan diğer tedbirleri ve bazı illerde ilan edilen sokağa çıkma yasağını akamete uğratmak ve eğitim öğretim hakkını engelleyici nitelikte eylemlere katılarak terör örgütüne destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi. İllere gönderilen yazının devamında şunlar kaydedildi:

"Personelin bu fiilleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 6, 7, 8, 10 ve 11'inci maddelerine aykırı hareket ettikleri anlaşıldığından, 21 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan olağanüstü hal kararı, 23 Temmuz tarihli ve 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince eyleme katılan ya da destek veren personelin görev başında kalmasında sakınca görüldüğünden aynı kanunun 137'inci maddesi gereğince ilgililer hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır. Adı geçen personele tebligat işlemlerinin acilen yapılması hususunda gereğini rica ederim."

Öte yandan Bakanlık yetkililerinden, illerde yapılan araştırma sonucunda bu sayının artarak, 14 bin civarına ulaşmasının beklendiği öğrenildi.