1520 kiloluk 'Bayram' alıcısını bekliyor

Silivri'nin Yolçatı mahallesinde üretilip büyütülen 1520 kiloluk kurbanlık dana alıcısını bekliyor. Doğdum doğalı hayvancılıkla ilgileniyoruz diyen Hayvan üreticisi İdris Aktaş 'Bayram'ı alana burada oğlak tandırı yapacağım' dedi.

1520 kiloluk 'Bayram' alıcısını bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28 aylık olan 1520 kiloluk kurbanlık dananın kendi çiftliğinde doğduğunu ve bebek gibi büyüttüğünü belirten Hayvan Üreticisi İdris Aktaş “Bize imkân verilirse bunlardan daha fazlasını üretebileceğini, benim diyen üreticilere karşı organik üretimi yapabileceğini “söyledi.

Doğduğu günden bu yana hayvancılıkla uğraştığını belirten Aktaş “Bu gördüğünüz dananın annesi anneannesi, babasını da ben yetiştirdim. Benim ürettiğim hayvanlar, sadece büyükbaş değil, küçükbaş ve kümes hayvanları da var. Ancak işçi bulmakta zorlanıyoruz, kendi çocuklarım bile çalışmamaya başladı. Geleceği olmadığı için kimse yanaşmıyor, zahmetli bir iş, tatilimiz yok, düğünümüz yok, bayram seyran yapamıyoruz” dedi

Üretiminde önemini vurgulayan İdris Aktaş “Bizim yaptığımız Türkiye’de bu şekilde bir üretim yok, herkes ithal alıp ithal satıyor. Üreteceğiz, üretmezsek kazanamayız. Herkes üretecek ki Türkiye kazansın. Buzağıları 2,5 sene bebek gibi bakıyoruz, kurban yapıyoruz. Öteki ithal getiriyor, satıyor. İşte biz burada bitiyoruz” dedi.

Trakya’ya yetecek kadar kurbanlığımız var diyerek sözlerini sürdüren Aktaş “Kurban Bayramı’nı bekleyen fırsatçılar var, devletimizin bunlara önlem alması gerekiyor. Bizim gibi üreticiler batıyoruz. Adamlar nerden buluyorlarsa getiriyorlar, kontrolsüz bir şekilde satıyorlar. Kurban, kurban vasıflarını taşıyan hayvanlardan olur.2 yaşından gün alması gerek, ancak görüyoruz ki piyasada 1 yaşını doldurmuş hayvanları kurban diyerek satıyorlar. Dernekler, şirketler, hastaneler, pastaneler herkes kurban satıyor.”

Fiyatların geçen seneki fiyatlarla aynı olduğunu da belirten Aktaş “Bu tür merada yetişmiş organik hayvanların etlerini tatmadan bu dünyadan göçen birçok insan var. Şu an Trakya’da iddialıyım, üstüne varsa tartarım,1520 kilo. Televizyonlarda gösteriyorlar 600 kiloluk danaları 1 ton diye,1,5 tonluk dana böyle olur. Türkiye’de belki de nadirdir bu danalar. Bu dana günde 200 liralık yem yiyor. Biz gece gündüz 24 saat bunların içindeyiz. Cumartesimiz yok, pazarımız yok, tatilimiz yok, kuru gürültü ile olmuyor bu işler. Varsa Türkiye’de eşi benzeri almacasına tartarım. Öz üretim ürünü bu hayvan. Devletimiz bize az bir destek olsun daha bunlardan çok iyilerini üretirim. En büyük veterinerle yarışırım üretimde. Çocukken başladım bu işe 50 senedir bu işi yapıyorum. BU tosunun kilosuna 24 lira diyorum. Varsa bir meraklısı iş adamlarımız, fabrikatörlerimiz hayatında bir kurban kessin” dedi.

İdris Aktaş son olarak “Esasen benim gönlümde Türkiye’mizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönlüm geçiyor. Allah’ım Cumhurbaşkanıma, reisime böyle bir kurban nasip etsin. Reisime yakışır bu kurbanlık, kurbanlığını ayırdım, başka yerden kurban almasın. Nereye isterse oraya kadar getirip teslim edeceğim” dedi.

Aktaş Çitfliğine 05373685270-05372166525- 05447359609 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.