19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Akparti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Önder Atatürk’ün doğum günü olarak kabul ettiği, milli mücadelenin ilk adımının atıldığı günün 92. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz .Askeri dehası, üstün yetenekleri ile memleketini esaretten kurtarmak için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan cumhuriyetimizde 19 Mayıs coşkusunu bir kez daha kutlayabilmenin anlamlandırmakta eksik kaldığımız sevinci içerisindeyiz. Esaretin altında bir avuç yürekli, inançlı insanla yola çıkan Atatürk’ün, Bandırma Vapuru’ndan Samsun’a attığı adım, milletimizin gurur günlerindendir. Bugün huzur ve güven içinde yaşadığımız memleketimizi kurtarmak için yola çıkan Atatürk’ün attığı o adımı, O’nu anma ve gençliğin bayramı olarak kutlamak da milletimizin o eşsiz liderine gösterdiği sevgi ve saygının bir ifadesidir. Önce memleketimizin düşman işgalinden kurtarılması, ardından Milli Meclis’imizin açılması ve nihayetinde Cumhuriyet ile yönetilmemiz, 92 yıl önce Samsun’a atılan o adımın ne kadar önemli ve değerli olduğunu göstermektedir.

ATATÜRK’Ü SİYASİ ÇALIŞMASI İÇİN ANANLAR, O’NU ANLAYAMAMIŞTIR

Bugün Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız ama Atatürk’ü kalıplaştıran, siyasi malzeme yapan, Atatürk’ün bağımsız bir memleket ve demokrasi için verdiği mücadeleyi siyasi çıkarıyla münhasırlaştıran anlayışı bugün görmek, O’nu bazı kesimlerin hâlâ anlayamadığını ortaya koymaktadır. Atatürk’ü her siyasi çalışması için ananlar, O’nu anlayamamış olanlardır. O’nu gösterdiği hedeflerden uzakta sadece siyasi malzeme olarak kullananları görmekten de ayrıca üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Atatürk, muasır medeniyet seviyesini işaret ederken bunu yanlış anlayıp Atatürk’le siyasi hesaplar yapanlar, ancak ve ancak mirası hor kullanan ve taşıdığı değeri bilmeyenlerin yapabileceği ucuz ve basit bir sığınmadan ibarettir. Atatürk’ün milletimize kazandırdıklarını korumak, geleceğe sağlam ve emin adımlarla taşımak ancak ve ancak yılmadan yorulmadan çalışmak, üretmek ve millet için, memleket için gecesini gündüzüne katmakla olur. Sayın Başbakanımız ve ekip arkadaşları, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla, ülkemize kazandırdığı vizyon ve itibarla Atatürk’ü ne kadar iyi anladığını göstermiş, sözde değil özde Atatürk’ün izinden giden bir başarıyı ortaya koymuştur. “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” diyen Atatürk bugün yaşasaydı sözü dinlenen bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın olması, dünyada çok net algılanan bir Türkiye olmasından gurur duyar, bıraktığı emanete değer verenlerle övünürdü.

DÜNYA GENÇLİĞİNİN BULUŞMA, KAYNAŞMA ADRESİ TÜRKİYE OLMAKTADIR

Bugün aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı. Gençlerimizin bu ülkenin geleceği olduğunu bilen iktidarımız, başta eğitim olmak üzere sağlıktan spora, teknolojiden sosyal hayata uzanan geniş bir yelpaze sunduğu hizmetlerle gençliğe verdiği değeri çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Türkiye bugün artık bırakın ulusal organizasyonları, uluslar arası organizasyonlar ile başarıdan başarıya imza atmakta, dünya gençliğinin buluşma, yarışma ve kaynaşma adresi Türkiye olmaktadır.

MEMLEKET YÖNETİMİNİ GENÇLİĞE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA EMANET EDEBİLİYORUZ 

Uzaklara gitmeye hiç gerek yok. AK Parti’nin bölgemiz milletvekili aday listesine bakmak bile, partimizin gençlere ve gençliğe verdiği değeri ve desteği göstermesi açısından anlamlı bir örnektir. Gençleri bayrak ve afiş asmak, delege ağalığı için basamak kullananlardan değil, onları meclise taşımak için çalışanlardanız. Memleket yönetimini gençliğe gönül rahatlığıyla emanet edebiliyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 92. yıldönümünü kutlar, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve şükranla anıyorum.