2011 Mezunlarına Görkemli Uğurlama

Özel Silivri Fatih İlköğretim Okulu 2010 – 2011 Eğitim Öğretim Yılı 8.sınıf öğrencilerinin mezuniyet programı, hafızalarda unutulmayacak anılar bıraktı

2011 Mezunlarına Görkemli Uğurlama

Silivri Mega Saray’da gerçekleşen programda Milletvekili adayı Tülay Kaynarca ve Sait Yazı, Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Kayapınar, Şube Müdürleri, daire müdürleri, Fatih Koleji Genel Müdür Yardımcıları ve ilçenin diğer protokol üyeleri katıldığı programda, öğrenci ve veliler harika bir gece geçirdiler. Bu gecede çocuklarını yalnız bırakmayan veliler öğrenim hayatlarının ilk dönemecini tamamlayan öğrencileri büyük bir gururla izleme imkânı buldular.

Mega Saray’daki “Yılsonu Şenlikleri ve Mezuniyet Töreni” yaklaşık 600 kişinin katılımı ile büyük bir şölen havasında gerçekleşti. Misafirler yemeklerini yerken Grup Akademi canlı müzik performansıyla ayrı bir güzellik kattı.

Yemeğin ardından İstiklal Marşı’yla başlayan program okul müdürü Celil Göçer’in yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Sonrasında 3.sınıfların mehter gösterisi büyük alkış aldı. Şiirlerin okunduğu halayların çekildiği halk oyunlarını ardından ödül törenine geçildi. Yıl içerisinde bilimsel, sanatsal, sportif ve sosyal alanda ilçe, il ve Türkiye derecesi yapan öğrencilerin ödülleri verildi. Şiir, kompozisyon ve Sanat dallarındaki dereceye giren birincilerin ödüllerini Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol verdi.Diğer dallarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerin; Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Kayapınar, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan ve bazı veliler verdi.

Programın ikinci bölümü tamamen mezunlara aitti. Mezun kızlardan oluşan koronun seslendirdiği Türk Sanat Müziğinin unutulmaz nostaljik şarkıları tüm izleyenleri eski günlere götürüp duygulandırdı. Komik kliplerin ve slâytların ardından, okulda ilk 4’e giren öğrenciler; Mert Sömek, Furkan Berkay Bekdemir, İrem Yağmur Mutu, Turgut Kaan Güven, mezuniyet kütüğüne isimlerini çakarak okulda kalıcı bir iz bıraktılar. Başta Kaymakam Mesut Demirkol olmak üzere, ödül veren tüm konuşmacılar bu başarılardan dolayı, okula duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Programın son bölümünde öğrenciler mezuniyet programlarının olmazsa olmazIarı olan cüppe ve kepleriyle sahneye çıkarlarken duygu yüklü anlar yaşandı. Mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri sınıf öğretmenleri tarafından velilerin alkışları eşliğinde coşkulu bir törenle tek tek verildi. Gece bu şekilde kalplerde unutulmaz bir tat ve hafızalarda silinmez bir iz bırakarak nihayete ermiş oldu.