2014 yılı Huzur Toplantısı Gerçekleştirildi

Silivri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik bürosu koordinesinde huzur toplantısı yapıldı.

2014 yılı Huzur Toplantısı Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı geçtiğimiz gün halkın katılımıyla gerçekleşti. Asayişten toplumsal yaşama kadar bir çok konunun ele alındığı toplantıda Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun, İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, İlçe Jandarma Komutanı A.Hakan Karaaslan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

GÜNTEKİN BİLGİ VERDİ

Silivri İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin gerçekleştirdiği açılış konuşmasında yapılan çalışmalar ve suçlara yönelik istatistiki bilgiler verdi. 155 Polis İmdat’ın araçlara takılan yeni bilişim cihazları sayesinde bundan sonraki süreçte çok daha hızlı bir şekilde hizmet vereceğini ifade eden Güntekin, “Silivri İstanbul’da suç oranları bakımından sondan dördüncü sırada yer alıyor. Bundan mutluluk duyuyoruz. Silivri’de yaşamak güzeldir” dedi.

DURSUN: YÜKSEK ORANDA NİTELİKLİ SUÇ OLMAMASI SEVİNDİRİCİ

Güntekin’in ardından söz alan Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun da, “Tüm kurumlar ile bugüne kadar uyum içinde çalışmaktan mutluyum. İlçemizde elbette işlenen suçlar var. Ama uyuşturucu ve benzeri suçların dışında öyle aman aman nitelikli suçların olmaması bizleri sevindiriyor. Bu açıdan Silivri’de yaşamak gerçekten güzel” dedi. Dursun yaklaşmakta olan seçimlere de yer verdiği konuşmasında özellikle ilgilileri sağduyulu olmaya davet ederek sorunsuz bir süreç yaşanması temennisinde bulundu.

IŞIKLAR: İDARİ DEĞİŞİKLİĞİN ZORLUKLARI YAŞANMAKTA

Son dönemde büyük bir idari değişimin içine girildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, söndürülen belediye ve tüzel kişiliği sona eren köylerle yaşanan birleşmenin görev alanını genişlettiğine dikkat çekti. Işıklar, “Bugün bu büyümenin zorlukları yaşanmaya başladı. Dört sektörü barındıran ilçemizde özellikle yaz kış nüfus farkı neredeyse 2-3 katına çıkıyor. Aynı personelle değişken nüfusa hizmet etmek hiç de kolay bir şey değil. Bizler gibi bu noktada polis ve jandarmanın da ne denli güç şartlar altında hizmet vermeye çalıştığını anlamak hiç de zor değil” dedi.

“MAALESEF ÜST GEÇİTLER KULLANILMIYOR!”

Başkan Işıklar konuşmasına daha sonra şöyle devam etti: “Belediye olarak gelen talep ve şikâyetleri gereken yerlere ulaştırıyoruz. Bizim görev alanımızda ise sorunu çözüyoruz. Zaten kurmuş olduğumuz Mahalle Konseylerinin de böyle bir görevi var. Sorunları yerinde tespit ederek sonuca ulaştırmak. Özellikle üst geçitler konusunda bir iki şey söylemek istiyorum. Bugün bakarsanız maalesef o binlerce liraya mal olan üst geçitler kullanılmamakta. Talep edilmekte, yapılmakta ama kullanılmamakta. Bu çok üzücü. Bizim ilçemizi ortadan ikiye bölen d-100 karayolu üzerinde iki projemiz var. Bunları İBB yatırım programına sunduk. Eğer gerçekleşirse yolu yukarıya kaldırarak ilçenin iki yakasını birleştirmiş olacağız. Bu şekilde üst geçitlere ihtiyaç kalmayacağı gibi ilçenin kuzeyine doğru bir gelişme, hareketlilik, oradaki ticari hayatın canlanması sağlanacak. Merkezdeki sıkışıklık azalacak.

“HOŞGÖRÜ, SİLİVRİ’NİN GENLERİNDE VAR” 

Geride bıraktığımız iki seçimde gördüğüm hoşgörüyü unutamam. 81 ilden hemşerisi olup da uyum içinde bir arada yaşamasını başarmış insanların yeridir Silivri. Zaten bu hoşgörü Silivri’nin genlerinde var. Ben Silivri’yi bir huzur adasına dönüştüren İlçe Emniyet Müdürlüğü’müze, İlçe Jandarma Komutanlığı’mıza ve devletin buradaki temsilcisi İlçe Kaymakamlığı’mıza teşekkür ediyorum.

“HUZURU SAĞLAMAK HERKESİN GÖREVİDİR”

Toplantıda son olarak söz alan Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar da konuşmasında şunları kaydetti: “Huzur burada yaşayan herkesin ortak çıkarı ve sahip çıkması gereken bir kavramdır. Kısaca huzuru sağlamak ve korumak herkesin görevidir. Özellikle kapalı alanlarda sigara kullanımı ve üst geçitler konusu var. Ben de bu üst geçitlerin kullanılmadığını görmekteyim. Araçlar gibi yayaların da uymak zorunda olduğu kurallar çerçevesinde sanırım yapılacak tek şey şu aşamada kolluk kuvvetlerinin ceza-i yaptırım uygulaması olacak. Ama bizim asıl istediğimiz, bunlara gerek kalmadan vatandaşlarımızın kendileri için doğru olanı seçmesi. Böyle olursa Silivri’de huzur katlanarak büyüyecektir.

VATANDAŞLAR DİLEK VE TEMENNNİLERİ DİLE GETİRDİ

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı’nın son bölümünde vatandaşlar dilek ve temennilerini salondaki yetkililere ilettiler.

 

TOPLANTININ TÜM GÖRÜNTÜLERİ VİDEOMUZDA

Haberin foto galerisi için alternatif link

Haberin videosu için alternatif link