2020 yılı sonunda havası değişmiş olacak

Silivri'nin Seymen köyündeki Katı Atık Tesisini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile beraber basın toplantısı düzenledi. Tesisten çıkan kötü kokulardan olumsuz şekilde etkilenen Silivri ve Çerkezköy'deki koku hassasiyetinin farkında olduğunu söyleyen Başkan İmamoğlu, 2020 yılı sonunda bu kokuların tamamen ortadan kalkacağının müjdesini verdi.

2020  yılı sonunda havası değişmiş olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin Seymen köyündeki Katı Atık Tesisini ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile beraber basın toplantısı düzenledi.
“ŞİKAYETLERİ DİNLEDİK”
Seymen Katı Atık Tesislerinde yapılan toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,İBB ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü yetkilileri ve İSTAÇ yetkilileri katıldı. Toplantı öncesi İSTAÇ yetkilileri, katı atık tesisi ile ilgili brifing verdi.


Bölgede lodosun ters olarak estiği günlerde ciddi anlamda kötü bir koku ve çöp gazı ile hassasiyet gösteren koku ile kendisine iletilen şikayetleri dinlediğini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hem Silivri hem de Çerkezköy Belediye başkanımız ile görüşmemizde bu kokudan şikayetlerini ilettiler. Siliviri’yi ziyaret ettik ama Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nden de arkadaşlarımız var. Burası 2015’den beri depolama yapılan atık tesisi. Sebebi yeni havalimanın inşasından dolayı bu tesisin vereceği sakıncalarından dolayı buraya nakli oldu. Buradaki hata şu, böylesine büyük bir tesisin öncesinde 2015-2019 yıllarındaki 10 milyon metreküp atığı bazı tesislere atılıyor olsa böyle şikayetler olmayacaktı. Büyük arzumuz bu süreçleri kısa sürede sonlandırarak şikayetlerden kurtulmak.” dedi.


“2020 YILI SONUNDA BİTECEK”
İmamoğlu, “Kapasite arttırarak, değerli bir enerji de elde etmiş olacağız. Haziran-Temmuz ayı gibi bir buradan çıkan gaz ile bir enerji tesisi devreye girmiş olacak. 
Bu çöp sızıntı suyu ile ilgili hem Silivri’de hem de Çerkezköy’de ciddi bir koku hassasiyeti var. Bu konuda kararlıyız. Bizler her iki tesisi hayata geçirerek hem köylerimizde hem de çevremizdeki ilçelere verilen rahatsızlıklar sona erecek. En başta ben olmak üzere çevre temizliği ve atık yönetimi milli meselemizdir. Bu konuda özel bir alanı belediyelerimizle, komşu il ve ilçe belediyelerimizle hayata geçireceğiz. 2020 yılının sonuna doğru burada geçrekten hem havası değişmiş hem de yatırımları keyifle izlediğimiz bir toplantı yaparız diye umut ediyoruz.” diye konuştu.


Toplantının bitmesinin ardından İmamoğlu ve beraberindeki Belediye Başkanları İSTAÇ çalışanları ve mahalle muhtarları ile fotoğraf çektirdi.