2021'de erken seçim mi var? Bahçeli'den flaş açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in mezarına yaptığı ziyaret sonrasında ''erken seçim hazırlığına işaret eden bazı açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, henüz Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 yıldan fazla bir süre olmasına rağmen, AK Parti iktidarı ile birlikte hazırlamış oldukları Siyasi Partiler Kanunu'nun bir an önce meclise gelmesini ve yasalaşmasını dile getirdi.

2021'de erken seçim mi var? Bahçeli'den flaş açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir süredir erken seçim söylemleri hızlandı. Ama en dikkat çekici açıklamalar MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbakanı Erdoğan'dan geldi. Bahçeli bugün yaptığı açıklamalarda, Siyasi Partiler Kanunu’nun meclise gelmesini talep etti. ‘’Acilen’’ vurgusu yapan Bahçeli, Siyasi Partiler Kanunu’nun en geç Haziran ayında meclise gelmesi gerektiğini vurguladı. Milletvekillerin başka bir partiye geçişlerini engellemek için ‘’6 ay’’ şartı getirilmesi yönünde yasal düzenleme olmasını talep eden Bahçeli’nin bu sözleri, 2021 yılı için erken seçim mi var? Sorusunu gündeme getirdi. Diğer taraftan erken seçim olacağına dair bir işarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi... Erdoğan parti teşkilatına seslenerek çarçamba gününden itibaren sahalara inerek vatandaşa gitmelerini ve derlerini dinlemelerini söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in mezarına yaptığı ziyaret sonrasında ‘’erken seçim hazırlığına işaret eden bazı açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, henüz Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 yıldan fazla bir süre olmasına rağmen, AK Parti iktidarı ile birlikte hazırlamış oldukları Siyasi Partiler Kanunu’nun bir an önce meclise gelmesini ve yasalaşmasını dile getirdi.
ERKEN SEÇİM İÇİN HAZIRLIK MI YAPILIYOR?
Bahçeli, Seçime belli bir süre kala milletvekili transferinin tamamen yasaklanması ya da istifa eden milletvekilinin başka bir partiye geçişi için en az 6 ay gibi belirli bir süre konulması gibi iki formül üzerinde duruyor. Bu şekli ile yasalaşacak Siyasi Partiler Kanunu sayesinde 2021’de olabilecek bir erken seçimde Deva Partisi ve Gelecek Partisi seçimlere giremeyecek.
AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, milletvekili transferini önleyecek düzenleme için MHP ile hukuki bir çalışma başlattıklarını, haziran ayında TBMM gündemine getirebileceklerini açıklamıştı.
2021’DE ERKEN SEÇİM İHTİMALİ
MHP Lideri Bahçeli bugün ise AK Partiye seslenerek Siyasi Partiler Kanunu’nun acilen meclise gelmesini ve bu yönde verilecek tekliflere tam destek vereceklerini açıklaması, erken seçim iddialarını güçlendirdi. Verilmesi muhtemel teklifte ‘’istifa eden milletvekilinin başka bir partiye geçişi için en az 6 ay gibi belirli bir süre konulması’’ ve vakit kaybetmeden Haziran ayında meclise getirilmek istenmesi erken seçimin 2021 yılında olabilme ihtimalini gündeme getirdi.
Bahçeli’ye ‘’Siyasi Partiler Kanunu'nda bir değişiklik yapılabileceğine ilişkin açıklamanız olmuştu. Bu yönde MHP'nin bir çalışması var mı? Cumhurbaşkanı ile bu konuda bir görüşmeniz oldu mu?” diye soruldu…
Bahçeli konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;
‘’Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devamını da mümkün kalabilecek bazı reformların yapılması gerektiği inancındadır.
‘’Son gelişmeleri de dikkate aldığımız vakit, anlaşılıyor ki, bu reformlar acilen çıkartılmalıdır. Ama şu corona virüs şeyinden sonra zannediyorum bayram sonrasında Meclisimizin de açılması ve faaliyetlerini sürdürmesi halinde bunlar gündeme gelebilecektir. Cumhur İttifakı çerçevesinde hükümetin önereceği tekliflere tam destek verecektir’’ dedi.
Erken seçim olacağına dair bir işarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan bugün yaptığı açıklamalada "Yarından tezi yok, yeni bir gönül seferberliği başlatıyoruz. Sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde telefonla ulaşarak, çarşambadan itibaren de bizzat sahaya inerek, milletimize gidecek kendimizi anlatacak, onun da derdini dinleyeceğiz" dedi.
kamupersoneli