23 Nisan çelenk sunma töreni yapıldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100.yılında Silivri'de sade bir program düzenlendi.

23 Nisan çelenk sunma töreni yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selahat Özel, Selimpaşa İlkokulu Müdürü Bahar Yavaş’ın sunum yaptığı programa Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İyi Parti İlçe Başkanı A.Refik Bek, İBB ve Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ,Emniyet Müdürlüğü mensuplarının katıldı. Törende ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile program son buldu.

Kutlama etkinlikleri kapsamında ;

Okul Öncesini temsilen Aliye Can Anaokulu, İlkokulları temsilen Piri Mehmet Paşa İlkokulu, Ortaokulları temsilen Çağrıbey Ortaokulu’ndan 100. Yıl anısına saat 13.00 de 100 balon göklere bırakılacak. Diğer okullarımız aynı saatte marşlar çalacak öğrencilerimizde evlerinin balkonundan ve pencerelerinden 100. Yıl anısına bestelenen marşı söyleyeceklerdir.

23 Nisan 2020 saat 13.00' te tüm resmî/özel okul ve kurumlarda bir görevli personel ile okul hoparlörlerinden 100. Yıl Marşı yayınlanacaktır. Okullarda yapılacak 100. Yıl Marşı yayınıyla ilgili olarak sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınması ve sokağa çıkma yasağı olan il/ilçelerde mülki amirin talimatı doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir. Tüm resmi/özel Anaokulları, İlkokullar ve Ortaokullarda saat 15.00-17.00 arasında çocuk şarkıları okul hoparlörlerinden çalınacaktır.

23 Nisan 2020 saat 21.00' de tüm resmî/özel okul ve kurumlarda bir görevli personel ile okul hoparlörlerinden İstiklâl Marşı yayınlanacaktır.