23 Nisan kutlamaları Gazi İlkokulu'nda devam etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri Gazi İlkokulunda öğrencilerin hazırlamış oldukları gösterileri sergilemesiyle devam etti.

23 Nisan kutlamaları Gazi İlkokulu'nda devam etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelenk sunma töreninin ardından resmi kutlama programı Gazi İlkokulunda gerçekleştirildi. İlçe protokolü, vatandaşlar, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaya okul müdürü Ahmet Kahraman yaptı. İlçede faaliyet gösteren farklı okullarda eğitim gören öğrencilerin hazırlamış olduğu dans ve halk oyunları gösterileri davetlilerden büyük alkış aldı. Çağrıbey Ortaokulu öğretmeni Volkan Yaran ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu ritim gösterisinin ardından Silivri Taekwondo gösterileri sunuldu. Yapılan konuşmalar ve gösterilerin ardından İlçe genelinde çeşitli kategorilerde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Program sonunda kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar “Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız münasebetiyle hazırlanan programı çok beğendiğimi ifade etmek istiyorum. Çocuklarımızın gayretli çalışmaları öğretmenlerimizin rehberliğinde bizlere burada çok güzel bir gösteriye vesile oldu. Milli egemenliğin temeli Türk milletidir. Bunun simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Bugün kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da TBMM’nin açılışının ve egemenliğinin, bu ülke egemenliğinin millete ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği günün yıldönümü olmadır. Yaslı zamanlarımızda Bayrakları yarıya indiririz, ama TBMM’nin gönderinde bulunan Bayrak hiçbir zaman yarıya inmez. Bu Türk Milletinin egemenliğinin vazgeçilmezliğinin temel göstergelerinden biridir. Tabi bugünün çocuklarımıza armağan edilmesinin önemli bir açıklaması da zannediyorum geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza millet egemenliğinin emanet edilmiş olmasının ifade edilmesidir. Bu yüzden tüm çocuklarımıza güvenimizi ifade ediyoruz.”dedi.