29 Ekim coşkusu Fener alayı ile taçlandı

Silivri'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener alayına binlerce Silivrili katıldı. Fener Alayında 300 metrelik dev bayrak açılırken 7'den 70'e tüm Silivrililer 29 Ekim coşkusunu ellerinde Türk bayrakları ile marşlar söyleyerek hep birlikte yaşadı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
29 Ekim coşkusu Fener alayı ile taçlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Fatih mahallesi havuzlu meydanda başlayan Fener Alayı Silivri sahilinde bulunan Atatürk anıtı önünde sona erdi.

“CUMHURİYETİN AYDINLIĞA YÜRÜYEN ADIMLARI OLACAĞIZ”

Havuzlu meydanda toplanan binlerce Silivrili, ellerinde Türk Bayraklarıyla marşlar söyleyip çalan İzmir Marşı ile büyük coşku yaşadı. Kurulan sahnede vatandaşlara seslenen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Nice 94 yıllara, bu genç Cumhuriyet neresinden tutulursa tutulsun nasıl ihanetlerle karşılaşırsa karşılaşsın sonsuza kadar yaşayacak. Bizler Cumhuriyetin aydınlığa yürüyen adımları olacağız. Gençlerimiz kadınlarımız çocuklarımız bu Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün o gün ne düşündüyse ne yaşadıysa neyi amaçladıysa onları sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız. Ne büyük Atatürk’ten vazgeçeriz ne de onun eserlerinden. Cumhuriyet onun en büyük eseridir. Bu Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak” dedi.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Halk oyunları gösterisinin ardından binlerce Silivrili Atatürk anıtına kadar ellerinde bayrak, marşlar söyleyerek yürüdü. Saygı duruşunun ardından havai fişek gösterisi fener alayı sona erdi.