2B Listeleri askıya çıktı

Silivri ve Çatalca orman köylerinin yıllardır kanayan yarası haline gelen ve bir türlü çözüme kavuşmayan 2B yasası TBMM'den geçmesi köylülerin yüzünü güldürdü. 2B yasasının TBMM'den geçmesinin ardından listeler askıya çıktı.

2B Listeleri askıya çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Köy ve Mahalle Muhtarlarını ziyaret eden İstanbul Milli Emlak Daire Başkanlığı’dan iki görevli 2B’de arazileri ve evleri olanların listelerini köy muhtarlarına iletti. 2B listelerinin askıya çıkması muhtarları sevindirdi. 2B listelerinin askıya çıkmasına sevinen Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, nihayet köylülerimiz 2B sorunundan kurtulacak. Devletimiz çalışıyor. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin” diyerek sevincini dile getirdi.

LİSTELER 1 AY ASKIDA KALACAK

2B’de kalan orman köylerinde askıya çıkan listeler yanılma ve düzeltme için 1 ay askıda kalacak. Listede isimleri bulunan kişiler 2B’de kalan yerlerini satın almak için 2.000 TL Başvuru bedeli,Mirasçılardan noter onaylı veraset ilamı belgesi, hak sahibi veya mirasçılardan noter tasdikli yazılı muvafakat ve tüzel kişiler için ayrıca gayrimenkul tasarrufuna izinli olduğunu ve tescilini gösteren yetki belgesi ile İstanbul Defterdarlığına ve tüm Mal Müdürlüklerine başvurabilecekler.