Adalet yırttı,Esnaf mağdur

Silivri Ceza İnfaz Kurumuna ek bina yapım işi için Silivri esnafından yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'lik 'borç malzeme' alan taşeron bir firma, işi bitirip Adalet Bakanlığı'na teslim etti, ama borçları ödeyemedi. İflas eşiğine gelen şirketin sahiplerine ulaşamadıklarını söyleyen esnaflar, kendilerine muhatap arıyor…

Adalet yırttı,Esnaf mağdur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

T.C. Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı, 2011 yılında Silivri Ceza İnfaz Kurumuna ek bina yapım işi için ihale açtı. Ankara merkezli RG Group adlı firma, ihaleye girerek işi aldı. Ardından, Bakanlık ile “11.10.2011” tarihinde iş sözleşmesi yapıldı. RG adlı firma da “30.05.2012” tarihinde işin tamamlanacağı garantisini verdi. İhaleyi alan RG firması, bu kez işi başka bir taşeron firmaya devretti. Yine aynı bitim tarihi için taşeron şirketle anlaşan RG Group, işi devretti ve aradan çekildi. 30 Mayıs 2012 tarihinde Adalet Bakanlığı Silivri Ceza İnfaz Kurumu ek binası, taşeron şirket tarafından tamamlandı. Fakat bu süreçte, ek bina için gerekli olan yapı malzemelerinin çoğu Silivri esnaflarından karşılandı. İddiaya göre, ilk başlarda küçük miktarlarda mal alınıp ödemeler yapıldı. Yüklü miktarda mal satışları yapılınca, kimi esnafa çek verildi, kimisine senet. Bu esnada Silivri Ceza İnfaz Kurumu ek binası da tamamlanmış oldu. İş tamamlanıp Adalet Bakanlığına teslim edildi edilmesine ama, esnafın mağduriyeti bir türlü giderilmedi. Yaklaşık 8 aydır söz konusu taşeron firmaya ulaşamadıklarını öne süren esnaflar, “Firma sahiplerine ulaşamıyoruz. Kendimize muhatap bulamıyoruz” dedi.

 

200 BİN TL ÜZERİNDE

Silivri’nin ünlü yapı malzeme firmalarından Onatlar da mağdur esnaflardan sadece biri. YÖRÜNGE’ye konuyla ilgili açıklama yapan Onatlar Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Onat, mağdur olduklarını ve çözüm bulamadıklarını dile getirdi. Yaklaşık 8 aydır taşeron şirket yetkililerine ulaşamadığını söyleyen Onat; “Asıl yüklenici firma RG group. Ama onlarda başka bir taşerona işi veriyor. Şimdi kendimize muhatap bulamıyoruz. Adalet Bakanlığı’na durumu ileten arkadaşlarımız oldu. ‘Bizim yapacak bir şeyimiz yok’ demişler. Bu bölgede birkaç esnaf arkadaşımız da aynı şekilde dertli. Benim 200 bin TL üzerinde alacağım var. Yine bir arkadaşımızın da bu rakamlar üzerinde. Bizler küçük esnafız. Bu şekilde olunca büyük sıkıntılara düşüyoruz” dedi. 

 

“YARGI SÜRECİNİ BAŞLATACAĞIZ”

İlerleyen günlerde diğer mağdur esnafla bir araya gelerek yargıya gideceklerini belirten Onat; “Diğer arkadaşlarımızla bir araya gelip yargı sürecini başlatacağız. Ama hukukta da eksikler var. Çünkü yasal olarak şirkete ulaşamıyoruz. Diğer aracı firmalar da ‘Bizim yapabileceğimiz bir şey yok’ diyor. Her şey bu kadar basit olmamalı” diye konuştu.  Onat, bu olayın peşini bırakmayacaklarının altını çizerek daha geniş bilgiler vereceklerini kaydetti.