ADD'den Ortaöğretimde Türban Serbestisine Protesto

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İstanbul Şubeleri, son dönemde bazı kentlerde devlet okullarının yakılmasını, Atatürk büstlerinin tahrip edilmesini ve yönetmelikte yapılan değişiklikle ortaöğretimde türban serbestisi getirilmesini Beyoğlu'nda düzenledikleri eylemle protesto etti.

ADD'den Ortaöğretimde Türban Serbestisine Protesto
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İstanbul Şubeleri, son dönemde bazı kentlerde devlet okullarının yakılmasını, Atatürk büstlerinin tahrip edilmesini ve yönetmelikte yapılan değişiklikle ortaöğretimde türban serbestisi getirilmesini Beyoğlu'nda düzenledikleri eylemle protesto etti.

Galatasaray'da, saat 14.00'da toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, "Türkiye laiktir laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan attı.

Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyan grup adına konuşan ADD İstanbul Avrupa Yakası Bölge Sorumlusu Tahsin Sevindik,  şunları söyledi:

"Daha dün anadilde eğitime aykırı diye devlet okullarını yaktılar. Daha önce de karakol yapımı bahanesiyle yol kesip araçları yaktılar, elektrik kesintilerini gerekçe gösterip binaları yağmaladılar. HES inşaatlarını boykot diye şantiyeleri yıktılar. Bu devletten maaş alan milletvekili kendi devletini taşlıyor. Askerimiz, polisimiz hükümetin emri nedeniyle görevini yapamıyor, teröriste haddini bildiremiyor. Sorumlusu olan hükümet ise bütün bu olanları sadece izliyor ve gündemi değiştirmek için yeni hamleler yapıyor, örneğin türbanı ilköğretime sokarak milletin dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyor. Dini siyasetin bir simgesi haline getiren türban, geçmişte üniversite kapılarındaki kızların başında laik Cumhuriyete ve kurumlarına meydan okuma aracı idi. Günümüzde ise, 13 yıllık siyasi ve ekonomik başarısızlıklarını kapatmak için sübyan yaşındaki kızlara giydirmeye çalışılan bir örtü haline gelmiştir. Atatürk'ün dediği gibi, 'Bir milletin geleceği o ülkenin göreceği eğitime bağlıdır' Cumhuriyetimizin geleceğinin karartılmasına biz Atatürkçüler var olduğumuz sürece izin vermeyeceğiz."Grup yapılan açıklamanın ardından dağıldı.