Ak Parti basın açıklaması

Hakkari Çukurca'daki Geçimli Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda 6 asker ve 2 köy korucunun şehit edildiğini, asker ve sivillerden oluşan 22 kişinin yaralandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım.

Ak Parti basın açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli ve manevi değerlerimizden yoksun hainlerin mübarek Ramazan ayında gerçekleştirdiği saldırı, başta 8 askerimizin evleri olmak üzere hepimizin yüreğini dağladı. Ülkemizin huzur ve istikrarını bozmaya, birlik ve beraberliğimizi zedelemeye, coğrafyasında lider olan ülkemizde halkın arasına nifak tohumu ekmek isteyen kalleşçe saldırıya karşı tek yürek olup sağduyulu hareket etmek zorundayız.

Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Kerkük ziyaretinin hemen ardından bu saldırıların düzenlenmesi, bölgesinde cesaretle çözüm arayan ülkemizin üstlendiği misyonu zedelemeye yöneliktir. Ülkemizde refah seviyesi yükseldikçe, milli ve manevi duygularımızın yoğunlaştığı, demokratik sınavların başarıyla verildiği dönemlerde yaşanan bu olayları lanetliyor ve kınıyorum.

Geçimli’de dökülen kanın yerde kalmayacağını, milletimizin gözbebeği ordumuzun bu hain saldırıyı gerçekleştirenlere en ağır dersi vereceğine inanıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.    

 

 

Metin KARAKAŞ
AK Parti Silivri İlçe Başkanı