Ak Parti 'Görünmez Eli'sordu

Bugün gerçekleştirilen Meclis toplantısında Ak Parti gurubu iki önerge verdi.

Ak Parti 'Görünmez Eli'sordu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Ak Parti grubunca verilen önergeler şöyle;
4 Kasım 2011 Cuma günkü Silivri Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının 2. oturumunda;

21 Ekim 2011 tarihli meclis toplantısının başlangıcında İstiklal Marşı’nın yarıda kesilmesi ve 22 Ekim 2011 tarihinde Silivri Belediyesi ile SODEV işbirliğiyle gerçekleştirilen panelde saygı duruşunda bulunulmaması ve İstiklal Marşı’nın okunmaması ile ilgili 2 farklı konu değerlendirilmiş, meclisin bu konuları içeren bölümleri de Silivri Belediyesi görevlilerince görüntülü olarak kayıt altına alınmıştır.

Belediye Başkanı’ndan rol çalan yakın arkadaşı ve kendi deyimiyle “Fahri Danışmanı” tarafından bu görüntülerde oynama yapılmış, 2 farklı konuyu içeren açıklamalarımız tek bir konu üzerine konuşulmuş gibi gösterilerek bazı eklemeler ve çarpıtmalar yapılmış, partimizi hedef alan, yalan-yanlış bilgilerle kurgulanarak VTR hazırlanmış, bu VTR toplantıdan yaklaşık 3 saat sonra sanal ortamda paylaşılarak yayılmıştır.

Söz konusu şahıs hazırladığı VTR’nin yayılması için bazı belediye meclis üyeleri ve Silivri Belediyesi’nin bazı personelinden destek istemiş ve onları da bu çirkin senaryoya alet etmiştir. Belediye başkanımızın deyimiyle “Pespaye” bir durum Silivri Belediyesi kaynağıyla meydana gelmiştir. Silivri Belediyesi’nin kurumsal kimliğine zarar veren bu olay, yönetim zafiyetinin devam ettiğini ortaya koymaktadır.

Meclis grubumuzun sözlü isteğine rağmen ancak yazılı talepte bulunarak alabildiğimiz görüntülerin söz konusu şahıs tarafından nasıl elde edildiği, VTR hazırlanırken Silivri Belediyesi’nin teknik malzeme ve ekipmanının kullanılıp kullanılmadığı, görüntüleri veren ve hazırlayan belediye personeli hakkında soruşturma yapılıp yapılmadığına ilişkin tarafımıza ivedi olarak bilgi verilmesi hususunun başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz. 

Otopark Yönetmeliği’ne göre Silivri Belediyesi tarafından bugüne kadar inşaat ruhsat işlemlerinde toplam kaç araçlık otopark için harç kesildiği, ne kadar otopark ücreti tahsil edildiği, otopark ücretlerinin hangi hesapta toplandığı, tahsil edilen ücretlerin nasıl değerlendirildiği hususunda tarafımıza yazılı bilgi verilmesinin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.