Ak Partili Kadınlar Taksim'de yürüdü

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü' dolayısıyla İstiklal Caddesi'nde yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu'nun bayan üyeleri, AK Parti Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek ve yaklaşık 100 Silivrili bayan da yürüyüşe katılarak destek verdi.

Ak Partili Kadınlar Taksim'de yürüdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” dolayısıyla İstiklal Caddesi’nde yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu’nun bayan üyeleri, AK Parti Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Koryürek ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları mahalle ve köy teşkilatlarının temsilcileri ve yaklaşık 100 Silivrili bayan da yürüyüşe katılarak destek verdi.  

KADINLAR BARIŞIN TEMSİLCİSİDİR

Galatasaray Lisesi önünden başlayıp Taksim Meydanı’na kadar devam eden Şiddete Hayır Yürüyüşü’nün ardından, Taksim Atatürk Anıtına çelenk konularak basın bildirisi okundu. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman, burada yaptığı açıklamada, kadına yönelik her türlü şiddetin, kim tarafından ve nerede gerçekleştirildiğine bağlı olmaksızın suç olduğunun bütün dünyada kabul edildiğini belirterek, bazı durumlarda savaş suçu ve insan hakları ihlali olarak tanımlandığını söyledi.
Kadınların barışın temsilcileri olduğunu ifade eden Yaman, “Küresel barış ve güvenlik, onların eşitlik konularındaki, sosyal kalkınmadaki yerel, ulusal ve küresel düzeydeki yönetim mekanizmalarında çalışmalarına ve katılmalarına bağlıdır” dedi.

“YASAL DÜZENLEMELERİ BÜYÜK BİR MEMNUNİYET VE HASSASİYET İLE TAKİP EDİYORUZ”
Türkiye'de kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin, cinsel istismarın, eğitim sorunlarının sona erdirilmesi için sadece yasal düzenlemeler ve hükümet uygulamalarının yeterli olmadığını, bunun için zihniyet değişimine ihtiyaç olduğunu dile getiren Yaman, şöyle devam etti: “Kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu, kasten öldürme suçunun töre saikiyle işlenmesi halinde cinayeti işleyenin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılacağı, çocuğun, gebe kadının ya da eşin eziyet çekmesine yol açacak davranışları gerçekleştiren kişiler hakkında 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verileceği, evli olmasına rağmen başkasıyla evlenen kişinin, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı, aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişilerin, şikayet üzerine bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı gibi yasal düzenlemeleri büyük bir memnuniyet ve hassasiyet ile takip ediyoruz.”
Yaman, bu mücadelede başarılı olabilmek ve kadınların toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri için çalışma hayatında, sokakta, evde, okulda, kadının karşılaştığı her türlü haksızlığa karşı kadın haklarından yana olduklarını söyleyerek, “Zira bizler gayet iyi biliriz ki kadının olmadığı bir yerde insan haklarından söz edilemez” diye konuştu.
 

BAKAN ŞAHİN DE ÇADIRI ZİYARET ETTİ
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü çerçevesinde, Taksim Meydanı’nda kurulan “Şiddete Hayır Çadırı” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından da ziyaret edildi.

İki gün boyunca hükümetin şiddeti önlemeye yönelik çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verilen Şiddete Hayır Çadırı, önümüzdeki günlerde Silivri’de de kurulacak.