Akbank 1600 kişiyi işe alacak

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, 2012 yılında 60-70 şube açılışı olacağını ve 1300-1600 civarında istihdam planladıklarını bildirdi.

Akbank 1600 kişiyi işe alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Akkurt şunları söyledi: "Akbank'ın önceliği yüksek büyüme potansiyeli taşıyan Türk bankacılık sektörünün sunduğu büyüme fırsatları; yakın vadede yurtdışında banka satın alma çalışmamız bulunmuyor.

Akbank'ın 2012 yılında yalnızca enerji piyasasına yönelik 850 milyon dolar-1 milyar dolar arasında plasman yapacağı düşünülebilir.

Konut kredilerinin teminatlı krediler olması nedeniyle bu kredilerde risk görmüyoruz; taşıt kredileri de toplamdaki düşük payıyla risk oluşturmuyor

Gelecek yıl sektörün takipteki krediler rasyosunun bir miktar artması mümkün; Akbank'ta da bir miktar artış olabilir ancak sektör ortalamasının altında kalmaya devam edeceğiz.

Takipteki kredilere genel kredi karşılıkları da dikkate alındığında yüzde 167 oranında karşılık ayırıyoruz.

Haziran 2012'de uygulamaya konulacak Basel II sektörün sermaye yeterlilik rasyosunu yüzde 0.5-1 civarında olumsuz etkileyebilir.

Tasarrufları yükseltecek önlemlerin teşviki kritik önemde, bireysel emeklilik fonlarını daha fazla teşvik edecek stratejiler önem arz ediyor."