AKOM Silivri için uyardı!

Yurdumuzun batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Edirne ve Kırklareli'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olan sistemin, İstanbul'u akşam saatlerinden sonra batıdan başlayarak etkisi altın alması bekleniyor.

AKOM Silivri için uyardı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AKOM UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ‘nden edinilen bilgilerde göre;

Yurdumuzun batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Edirne ve Kırklareli’nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olan sistemin, İstanbul’u akşam saatlerinden sonra batıdan başlayarak etkisi altın alması bekleniyor. Yağışın K. Çekmece’nin batısında kalan kesimde akşam saatlerinden sonra (21.00), şehir merkezinde ise gece saatlerinde etkisi altına alması ve kuvvetli yağarak (metrekareye 20-50 kg arası) etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle dere yataklarına yakın yerleşim yerleri (başta Kocadere, Ayamama, Tavukçu, Kurbağlıdere, Çırpıcı, Alibeyköy vb.) ile kod seviyesinin altında kalan alt geçitler, evlerin bodrum-giriş katları ile daha önce su baskını yaşanmış kritik noktalarda tedbir alınması gerekmektedir. Ayrıca rüzgârın lodos (güney-batı) yönünden kuvvetlice, aralıklarla hamle yaparak fırtınamsı ve fırtına şeklinde (saatte 30-70 km hızla) esmesi beklenen rüzgârın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması vb. hadiselere neden olması bekleniyor.

Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağmur ve Lodosun etkili olması beklenirken Su Baskını, Göllenme, Yıldırım, Çatı ve Tabela uçması, ağaç devrilmesi, deniz seferlerinin aksaması için İlçe Belediye Başkanlıkları da gerekli tedbirleri almaları için bilgilendirildi.