Alevi Kültür Derneği davul gerginliğini protesto etti

Malatya'da ramazan davulu sebebiyle yaşanan gerginlik Silivri'de Alevi Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi üyeleri tarafından protesto edildi.

Alevi Kültür Derneği davul gerginliğini protesto etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya'da ramazan davulu sebebiyle yaşanan gerginlik Silivri'de protesto edildi. Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi tarafından Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde olayı kınayan konuşmalar yapıldı.Basın açıklamasına CHP İlçe Örgütü yöneticileri de katılarak destek verdiler.Yapılan Basın açıklamasını grup adına Tamam Köroğlu yaptı.Yapılan Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Malatya Sürgü’de yaşanan saldırı Maraş ve Çorum’u anımsatıyor.Biz bu saldırıları Sivas’ta da gördük.Artık bunları görmek istemiyoruz.

Ramazan Davulcusunun Ramazan ayı ile birlikte Alevi Mahallesinde kasıtlı olarak tahrik edici bir şekilde aileleri rahatsız etmesi sonunda çıkan tartışmanın ardından davulcunun “Şimdi davul çaldırmıyorlar,yarın ezan okutmazlar”dediğini ve böylece toplanan gerici kitlenin saldırılara başladığı dile getirildi.Saldırı Jandarma müdahalesiyle havaya ateş açılarak durduruldu.Şu an beldenin gergin olduğu söyleniyor.Bu saldırıya katılan herkesin sorgulanması gerekiyor.Aile korku içinde yaşıyor.Çocuklarının günlerdir uyku uyumadıklarını açıklıyorlar.

Olayların ardından yetkililerin önce suçu aileye atmaya çalıştığı,sonra da bu tutumdan kamuoyu tepkileri gelince vazgeçtiği görüldü.

Biz Türkiye’nin bin yıllık gerçeğiyiz.Ülkemizin huzuru için elimizden geleni yapacağız.Bizler;birlikte beraberce birbirimizin inanç ve kültürüne saygı göstererek huzur içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz.Artık olay istemiyoruz."