Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı'ndan Basın Bildirisi

Bu ülkede Aleviler Asla Sunni yurttaşlara asla ve asla sunnilik öğretmemiştir

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı'ndan Basın Bildirisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alevilere Alevilik öğreten çok görmezler gördük herkes kendi işine baksın

93 yıldır 120.000 kadrosunun içinde alevi barındırmayan bir toplulukla kardeş yaşayan bir toplumuz

Alevilere hoş görü öğretilmez hoş görü konuşulmaz aleviler hoş görünün zenginliğin ta kendisidir.

Kitap okumayı bilenden insan okumayı bilen Alevilere Alevilik öğretmeye çalışmasınlar

Din dersimizi seçemediğimiz için

Camilerimizin imamlarımızın 

Müezzinlerimizin Vaizlerimizin

İmam hatip liselerimizim

İlahiyat fakültelerimizin hatta diyanet işlerimizin tüm giderlerini bizlerin vergisiyle karşılayıp ta bize Alevilik öğretmeyin

Cem evleri bizim derdimiz olmamalı bırakın Aleviliği Alevilere siz buna bir şey eklemeyin

Biz aleviyiz 14 asırdır alevi geldik alevi gidiyoruz bizi bize bırakın olur mu bırakın isteyen camisinde isteyen mescidinde isteyen kilisesinde isteyen cem evinde ibadetini yapsın Allah ile nerde bütünleşiyorsa orda olsun

Maaşla çalışan biri çıkmış yine Alevilere laf söylemeye çalışıyor. Aleviler asırlardır kendi inançları için hiç kimseden maaş almadılar ne de kimsenin güdümünde kaldı. Sen iki ay para almazsan görevini bile yapmazsın. Dünya Alevi insanlarını iyi tanıyor. Alevi halkı haram yiyenleri adam yerine bile koymaz, bırak evlenmeyi. Yıllardır bizim verdiğimiz vergilerden maaş aldın. Önce bize bu vergilerimizin hesabını ver. Diyaneti de sözde fetvalarını da tanımıyoruz.

Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum Cemevi’miz bizim kutsalımızdır ibadethanemizdir. Cemevleri insan-i kamil yetişme yerleridir. Cemevleri helal lokma yerleridir. Hak ve adaletin öğretildiği yerlerdir. Başkasının inancına saygıyı öğretildiği yerlerdir. Kul hakkının yememe yeridir. Edep erkân yeridir. Ey diyanet işleri başkanı Alevilerin vergileriyle maaş alıyor haram lokma yiyorsun. Cemevleri Kızılbaşların hak Muhammed Ali yolunda Ehlibeytin Nuru ile 12 İmamların ışığıyla hareket edenlerin ibadethanesidir.  

Cemevlerine statüyü siz veremezsiniz. Bu hak anayasal bir haktır. Diyanet işleri başkanı haddini bilmeli ne söylediğine dikkat etmeli. Siz yasalarla bir kurumsunuz siz yasalar üstü bir kurum değilsiniz hele ki Alevi inancını tayin etme beyan etme noktasında hiçbir hakka sahip değilsiniz.Cemevleri İslami usul ve kaidelerle gereğince inançsal bir temelde hareket etmektedir.

"Cemevleri kırmızı çizgimizdir" diyen Diyanet İşleri Başkanı!

Şunu da unutmasınlar, Ülkemizin Birliğe beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde bir gün de çık birlik beraberlik kardeşlik mesajları ver. Mademki diyaneti yönettiğini sanıyorsun bizlere böyle saçma suni gündemlerle bizlerin keyfini falan kaçırdığını sanma, Aleviler bu ülkede kardeşlik barış gelsin diye açlık grevlerine girmiş durumda. Ülkemizin birliği beraberliği kardeşçe yaşama duygularıyla demokrasiyi sahiplenme duygularıyla lütfen oynamayın.

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun AKSOY