Aleviler Aşure gününde buluştu

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen 'Aşure Günü' yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Aleviler Aşure gününde buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri’de Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen 'Aşure Günü' yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Düzenlenen aşure gününe protokol üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. 

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi tarafından düzenlenen 'Aşure Günü' Mega Saray’da gerçekleştirildi.Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,siyasi parti, oda ve dernek başkanları katıldı. 

Düzenlenen etkinlikte, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Tamam Köroğlu, açılış konuşması gerçekleştirdi. Köroğlu konuşmasında “Değerli Can dostlarım,öncelikle bütün canların Muharrem Oruçlarını Allah kabul etsin.Cuma günü Avrupa Alevi birliği konfederasyonu başkanı Turgut Öker’in Maraş olaylarını anmak için programa giderken havaalanında tutuklanarak sabaha kadar gözaltında bekletilmesi ve başkanımızı tekrar ifadesi alınıp sonra bırakılması ,bizim için büyük bir ayıptır.Buradan o yapılan hareketi hepinizin adına kınıyorum.çünki biz Kahramanmaraşları ,Sivasları tekrar yaşamak istemiyoruz.Hatta yaşatmakta istemiyoruz.Biz gençlerimizi kin duygusundan arınmış ,kardeşçe ,çağdaş bir şekilde yetiştiriyoruz.dedi

Yapılan etkinlikte konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Değerli Dostlar,öncelikle Muharrem ayınızı ,tutulan oruçları ,yapılan adakların kabulünü Allah niyaz ediyorum.Muharrem ayınızı tebrik ediyorum.Hepimiz çok iyi biliyoruz ki insanların birbirine hoşgörüsüdür Alevilik,ben yaradılanı severim yaradan ötürü diyebilen sadece Aleviliktir.Sözlerine bir daha ki yıl bu etkinliğin Cemevinde yapılacağının sözünü veren Işıklar alkışlar eşliğinde son verdi. 

Zakiri ve Semah gösterilerinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.