Aleviler Kadıköy'de Toplanacak

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Tamam Köroğlu, bütün kesimleri 3 Kasım'da Kadıköy'de yapılacak olan büyük Alevi mitingine davet etti.

Aleviler Kadıköy'de Toplanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümetin Alevi açılımı ve cami-cemevi projesiyle ilgili olarak bazı Alevi kurumları ve dedeleri, geçtiğimiz günlerde Göztepe'de bulunan Şahkulu Sultan Derneği'nde toplantı düzenledi. Toplantıda hükümetin Alevilere yönelik politikalarını eleştiren kurumlar, 3 Kasım’da İstanbul Kadıköy’de büyük bir miting düzenleneceğini bildirdi.

Mitinge katılmak için Silivri’den otobüs kaldırılacağını duyuran Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Tamam Köroğlu, tüm kesimlerin katılımı için çağrıda bulundu.  

Köroğlu, “Eşit yurttaşlık, demokratik hak ve özgürlükler evrensel değerler nazara alınarak derhal hayata geçirilmeli. Bizler inancımızın yasal statüye kavuşturularak özgürce yaşanmasını istiyoruz. Demokratik, laik, özgür, halkların kardeşliğine ve eşit yurttaşlık temeline dayalı bir Türkiye’yi birlikte yaşama geçirmek için 3 Kasım’da Kadıköy’de buluşuyoruz” şeklinde konuştu.