Ali Tabakoğlu, İESOB'nde yapılan toplantıya katıldı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nde yapılan AB, Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu STK AÇG Toplantısına İstanbul genelinde tek oda Başkanı olarak Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Ali TABAKOĞLU davet edildi

Ali Tabakoğlu, İESOB'nde yapılan toplantıya katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

İstanbul Valiliği Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi’nin Organize etmiş olduğu toplantının açılış konuşmasını İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah ÖZCAN yaptı.

 Vali yardımcısı konuşmasında özetle şunları söyledi: Türkiye’nin Avrupa Birliği katılım sürecinde gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması, kamuoyu nezdinde Avrupa Birliği üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşabilmesi, Avrupa Birliği mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından daha verimli kullanılması amacıyla; İçişleri  Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığının  26.01.2010 tarih ve 2010 Sayılı Genelgesi gereğince 81 ilde Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu oluşturulduğunu ifade ederek kurulmuş olan komisyonlar ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

İstanbul AB, Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu ise 39 Kaymakamlık, 40 Belediye, 28 Üniversite, 40 Sivil Toplum Kuruluşu, 25 İl Müdürlüğü temsilcisi olmak üzere toplam 172 üyeden oluşmakta olduğunu belirterek 81 İl içersinde en fazla katılımcıya sahip olan kurul ünvanını taşımaktadır.

Bu nedenle kurulun daha sağlıklı ve etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla toplantılarda alınan kararlar neticesinde, üyelerin bilgisi ve isteğiyle oluşturulan 18 alt çalışma grubu bulunduğunu alt çalışama grubunda da başarılı çalışmaların yapılacağını umduğunu belirtti.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Faik YILMAZ da konuşmasında İstanbul AB, Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Alt Çalışma Grubunun  toplantısının Odalar Birliğinde Yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek özetle şunları söyledi: “Bu alt çalışma gruplarından birisi olan STK Alt Çalışma Grubu ise 2010 Ağustos ayında kurul üyelerinin önerisi ve seçimle faaliyetlerine başlamıştır.İkinci toplantısında yol haritasını belirlemek amacıyla kendi içinde bir beyin fırtınası çalışması yapmış ve beyin fırtınası sonucunda çeşitli planlamalar yapmıştır.

Bu bağlamda sizlerin de katkılarını almak, sizleri STK, Alt Çalışma Grubu çalışmaları hakkında bilgilendirmek, İstanbul’daki STK’larda  AB, farkındalığını oluşturmak ve STK, AB, yürüyüşüne katkılarını sağlamak,faaliyetlerle ilgili bilgi paylaşımını üst düzeye çıkarmak,AB,Uyum sürecinde STK, bağlamında İstanbul’un nasıl daha hızlı yol katledilebileceği sorusuna cevap aramak amacıyla burada Vali Yardımcımız ve değerli katılımcıların da iştiraki ile bu toplantıyı yapmayı planladık sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Girişimcilik Koordinatörü ve İstanbul Valiliği Dış İlişkiler ve Avrupa Koordinasyon Merkezi Kurul üyesi de olan Canan AKTAŞ da yapmış olduğu sunumda İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğinin Girişimcilik konusunda ve diğer eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan STK Alt Çalışma Grubu Başkanı Salih KESKİN ve STK Alt Grubu Faaliyetleri ile ilgili de Esra GARIBOĞLU sunumu ile kurulun yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantının sonunda beyin fırtınası yapıldı ve Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Ali TABAKOĞLU konuşmasında Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın İşkur ile birlikte organize edilmiş olup da değişik meslekler ile ilgili verilmiş olan eğitimlerden bahsederek kalifiyesiz ve işsiz olan gençleri verilen eğitimler sonrası kalifiyeli hale getirerek değişik işletmeler de çalışmalarına olanak sağlanmakta olduğunu dile getirdi. Oda Başkanı Ali TABAKOĞLU hedeflerinin AB. Projesi hazırlamak olduğunu vurgulayarak yapılan AB. Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu STK AÇG, toplantısının çok olumlu geçtiğini ve gelecek süreç de hazırlayacakları AB. Projelerine ışık tuttuğunu ifade etti.