Anadolu'dan Silivri'ye bir ilk daha

Anadolu Hastanesi 'Çağrı Merkezi' sistemiyle Hasta memnuniyeti konusunda Silivri'de bir ilke daha imza attı.

Anadolu'dan Silivri'ye bir ilk daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda sayıları artan “çağrı merkezleri” kurumların kendilerini çok daha geniş kitlelerle buluşturabilmeleri açısından oldukça önemli bir yerde duruyor. Ülkemizde bankaların öncülüğünde başlayıp, Gsm, Havayolu firmalarıyla diğer sektörlere yayılan çağrı merkezi hizmetleri sağlık alanında da hastanelerin hastalarıyla buluşmalarını sağlayan bir ortam olarak karşımıza çıkıyor.

 

Silivri Anadolu Hastanesi koordinatörü Cem Bayburt ve Erden Yetim’in hazırladığı kahvaltılı basın toplasında konuşan Anadolu Hastanesi Genel Koordinatörü Mustafa Arkaz, “Çağrı Merkezi”ni tanıtarak Amaç ve Hedeflerini anlattı.

“Teknoloji ile iç içe bir sektörde iseniz teknolojinin tüm gereçlerini takip etmek zorundasınız diyen Arkaz sözlerini şöyle sürdürdü “Bu dünyada nasıl yapılıyorsa bizde de o şekilde yapılmaya başlandı. Biliyorsunuz uluslararası bir firma görüntüsü ve içeriğindeyiz. Uluslararası bir firma olmamızın dışında özel sağlık hizmetleri sunarken de işin bir tarafında tabi ki yaptığınız işin entegrasyonu açısından bir başka süreçte, bu işi nasıl daha iyi yaparız, hizmeti nasıl daha kaliteli hale getirebiliriz, hizmetin kalite noktasındaki açılımları nelerdir ve bu konuda daha neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Yaklaşık 6 aydır önce bir alt yapı kurarak, eleman temini ve bu elemanların üst düzey eğitimiyle başladık bu sürece. Çünkü biliyorsunuz büyük firmaların hemen hemen hepsinin içerisinde böyle bir çağrı merkezini görürsünüz. Önce kendinizi ölçmek, biçmek, biz ne yapıyoruz, yaptığımız şey hedefe ulaşıyor mu, Düşündüğümüz şekilde oluşmuş mu, Bunları önemsiyoruz biz”dedi

“EN ÖNEMLİSİ HASTA MEMNUNİYETİ”

En önemli ilkelerinin hasta memnuniyeti olduğunu belirten Arkaz “Bu doğrultuda düşündük ki bir çağrı merkezi şart. Çağrı merkezinde en önemli şey gelen hastamızın memnuniyet ölçüsü, daha iyi bir hizmet verebilmek. Hasta Hastaneye gelmeli mi, hastaneye gelmeden sorunu çözülebilir mi, hasta doktora direk bağlanmalı mı, telefonda mı çözülecek yoksa hasta hastaneye mi gelecek… Tüm büyük firmalar bu anlamda nasıl çalışıyor, nasıl yönetiliyor ise Anadolu Hastaneleri de bu yöntemlerle yönetilmeye çalışılıyor. Bu anlamda ileri düzey teknolojik alt yapılar kurarak her şeyin üstesinden gelmeye çalışılıyor. Tam bir entegrasyon halinde olacak web sitesiyle, çağrı merkeziyle, acil ambulans çağrı noktasıyla her noktada birbirini tamamlayan birbiriyle bağlantılı şeylerle bu süreci ilerletiyoruz. Hastalarımıza Hizmet noktasında daha neleri geliştirebileceksek onları da yapacağız. Kısacası Çağrı Merkezi gelişen teknoloji ile birlikte gelişen ihtiyaçların daha kolay algılanması daha pratik bir süreç yaşaması noktasını da oldukça önemsiyoruz”dedi.

Kurulan Çağrı Merkezi yöneticisi Ayşe Ayar “20 kişilik ekiple 7/24 hizmet veriyoruz. Asistanlarımızın her biri konusunda yetiştirilmiş, eğitimini tamamlamış personellerden oluşuyor. Merkezimize gelen çağrıyı en kısa sürede çözüme ulaştırma noktasında zamanla yarışıyoruz”dedi.