Anma törenine gölge düştü

Silivri'de 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde siren çalmamasına tepki gösteren halk İlçe Kaymakamını, Belediye başkanını ve Ak partili yöneticileri protesto etti. CHP İlçe Başkanının yüzüne su şişesi fırlatıldı. Zaman zaman arbedelerin yaşandığı törene gerginlik hakim oldu.

Anma törenine gölge düştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. yıldönümü nedeniyle Silivri Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konmasının ardından tören İstiklal Marşı ile son buldu. Törende sirenlerin çalmaması ve saygı duruşu yapılmaması bir grubun tepkisine neden oldu. Töreni düzenleyen Kaymakam Salih Keser’e ve AK Parti yöneticilerine tepki gösteren vatandaşlar, durumu alkışlarla protesto etti. Daha sona yöneticilerin yanına giden grup, Kaymakam Salih Keser’e tepki gösterdi. Protokol üyelerinin çevresini saran vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı. Tepkilerin artması üzerine mikrofonu eline alan Salih Keser, “Atatürk’ü hepimiz seviyoruz. Ölüm yıldönümünde anmak için toplanmış bulunuyoruz. Teknik bir olumsuzluktan dolayı hepinizden özür diliyorum. Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun” dedi.
Kaymakam Keser açıklamalarının ardından tören alanından ayrılırken grup bu kez de AK Parti İlçe yöneticilerine tepki gösterdi. Saygı duruşunun yapılmaması ve siren çalmamasından sorumlu tuttukları AK Parti yöneticilerine saldırmaya çalışan vatandaşlar, polis engeli ile karşılaştı. Yaşanan gerginlik polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Bu sırada protestocuların AK Parti çelengini de yere attıkları görüldü.
CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu mikrofonu eline alarak, gerginliğin daha fazla büyümemesi gerektiğini, yaşanan aksaklıkta bir kasıt aramadığını söyledi. Tuğlu’nun çağrısı üzerine tekrar Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, arızanın giderilmesiyle saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını yeniden okudu. Tören sonunda bir vatandaş CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’ya da tepki göstererek yüzüne su attı. Partililerin araya girmesiyle öfkeli vatandaş alandan uzaklaştırıldı.