'Ata' programa damga vurdu

Silivri Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladığı gösterilere Otistik engelli Ata Öztürk'ün İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması damgasını vurdu.

'Ata' programa damga vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İBB Abdülezel Paşa İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, öğrenci velileri ile davetliler katıldı.

Özkan Kandemir’in sunumuyla başlayan program öncesinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal marşı okundu. Silivri Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni tanıtan slayt gösterisi yapıldı. Rehabilitasyon Müdiresi Şenay Sevgi Erel Argun'un selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca  “2005 yılında çıkan yasal düzenleme Engellilerle ilgili bir ilkti ve bu ilk dünyada sadece 4/5 ülkede vardı. Bu düzenlemede o zaman ki adı özürlüler kanunu şimdi engelliler kanunu olarak düzelttiğimiz bu düzenlemede bizim evlatlarımız engel gurubu ne olursa olsun tüm evlatlarımızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak eğitim hakkı istihdam hakkı sosyal hakları her birini kapsayan bir düzenlemeydi. Aradan epey bir zaman geçti. Bu süre içerisinde yenilikler yaptık. TBMM’de tüm siyasi partilerin onayıyla ortak imzayla bu kanunlardaki yenililikleri de düzenledik. Çalışabilir olan istihdama iş gücüne katılacak engelli evlatlarımız devlette %4 kamuda % 3 istihdam zorunluluğu getirildi. Görmemek veya işitmemek engel değil yada yürüyememek engel değil sadece bir faklılık, asıl engel yüreklerdeki ve zihinlerdeki engeli kaldırmak önemli olanı “dedi.

“Sayın milletvekilimiz çok güzel ifade etti ülke genelinde engelli kardeşlerimiz için yapılan çalışmaları “ diyerek kısa bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu da İlçe genelinde Silivri Belediyesi olarak yapılan çalışmalardan bahsetti.

Program sırasıyla Empati etkinliği, Nihal Ersoy’un okuduğu ilahi, minik dansçıların showu, Engelli annesi Lale Erenman’ın şiir okuması, İşaret dili ile bana bir masal anlat baba şarkısının yorumlanması, Mustafa Yardım ve Çiğdem Küçükbaş’ın çeşme klibi, Ata Öztürk’ün İstiklal marşını okuması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Program sonunda kuruma destek olanlara plaket takdim edildi.