Atamızı saygıyla anıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Atamızı saygıyla anıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Tuğlu'nun mesajı şu şekilde:
Sevgili gençler, değerli vatandaşlarımız;

Milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurtuluş mücadelemizin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 93.Yıl dönümü.

Atatürk'ün 19 Mayısta Milli duygular içinde, Samsun'da attığı ilk adım, Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda atılmış en büyük adımdır. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa, ölmek daha iyidir.'' diyerek Samsun'a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin de başlangıcı olmuştur.19 Mayıs Türk Milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adıdır.

Sevgili gençler; geçmişini, kültürünü ve tarihini bilen buna sahip çıkan, bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar sonsuza kadar yaşamak hakkına sahiptirler. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak genç nesil her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecektir. Gençler Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatıdır. Nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar yetişmesi ülkemiz için bir kazanım olacaktır.

Tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.

Mümin Tuğlu

CHP Silivri İlçe Başkanı