Atatürk Huzurunda Yapılan Saygısızlığı Kınıyoruz

AK Parti Silivri İlçe Başkanvekili Dilek Demiral, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı dolayısı ile Silivri sahili Atatürk anıtı önünde düzenlenen tören sırasında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu

Atatürk Huzurunda Yapılan Saygısızlığı Kınıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanvekili Dilek Demiral, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı dolayısı ile Silivri sahili Atatürk anıtı önünde düzenlenen tören sırasında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Demiral, saat 09:05’de teknik hata nedeni ile çalınmayan sirenlerden dolayı halkı galeyana getirerek AK Parti hükümetine, orada bulunan AK Partili heyete ve AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına ait Çelenk’e yapılan çirkin saldırıları kınadığını açıkladı.

 

OLAYIN SORUMLULARI HESAP VERMELİ

 

10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında, Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05 geçe sirenlerin çalmamasından dolayı yaşanan gerginliği değerlendiren AK Parti Silivri İlçe Başkanvekili Dilek Demiral konuya ilişkin yaptığı kınama mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere büyük bir heyetle törenin yapılacağı alana katıldık. Normal bir seyirde devam eden törende, İlçe Kaymakamlığımız tarafından siyasi partilere ve resmi kurumlara gönderilen genelge doğrultusunda, talimat gerektirmeksizin Silivri Belediyesi kontrol odasında bulunan siren butonuna saat 09:05’de basılmamış ve orada bulunan vatandaşlar duruma tepki göstererek ve bazı provokatörler tarafından da sanki AK Parti hükümeti siren çalınmasını yasaklamış gibi empoze edilerek kargaşaya neden olmuşlardır. Gerek İstanbul Valiliği tarafından, gerekse Silivri Kaymakamlığı tarafından siren çalınmasına engel hiç bir emir ya da talimat verilmemiştir. Tören alanında vatandaşlarımızla birlikte bizler de çalınması gereken siren sesini beklerken siren çalmadı. Silivri Kaymamamı Sayın Salih Keser tarafından tören alanında yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere,  siren teknik bir hata nedeni ile çalmadığı halde, bu aksaklığı fırsat bilen bazı provokatörler, AK Parti’ye, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,  tören alanında bulunan İlçe Başkanımıza, parti yöneticilerimize, Belediye Meclis Üyelerimize hakaret ederek, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda büyük bir saygısızlığa imza atmışlardır. Ayrıca İlçe Başkanlığımızca Atatürk anıtına sunulan çelengimize saldırılarak tahrip edilmiştir.

 

 

Birçok resmi tören sonrası ve ya öncesinde alternatif tören düzenleme ve çelenk koyma kabiliyetine sahip olan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, yaşanan olaylar sırasında “ siren çalmak için talimat verilmedi” , “ törenin yönetimi milli eğitimde” “ Organizasyon Kaymakamlığındı” gibi bahaneler üreterek olayın sorumluluğunu üzerinden atmaya çalışması da oldukça manidardır.  Kaymakamlık tarafından törenle ilgili dağıtılan genelgede, saat 09:05’de sirenlerin çalınacağı ifadesi kullanılmış ve bunun sorumluluğu Silivri Belediyesine verilmiştir. Çünkü sirenlerin çalınacağı kontrol odası Silivri Belediyesi bünyesindedir. Alternatif töreni akıl eden Silivri Belediyesi, teknik arıza nedeni ile çalınmadığı iddia edilen sirenleri, tören öncesi kontrol etmeyi akıl edememiş bir ve kez daha yönetim zafiyeti göstererek, 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine gölge düşürmüştür. Ayrıca, her ne hikmetse, teknik arızası olan sirenler, protokol üyelerinin tören alanından ayrılmasından sonra çalmaya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın talimatı ile çalmaya başlamış yine alternatif bir tören düzenlenmiştir. Kamuoyunun bu yaşananları çok iyi analiz edeceğinden hiç şüphemiz yoktur.

 

Yaşanan bu çirkin olay, Silivri’mizin adına yakışmadığı gibi, ilçemizin itibarına da gölge düşürmüştür. Teknik bir hata nedeni ile yaşanan ve partimizin hiçbir sorumluluğunun olmadığı bu olayı fırsat olarak kabullenip, siyasi çıkar elde etmek isteyenlerin Atatürk’e olan saygı ve sevgilerinden şüphe duyuyoruz. AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı olarak, vefatının 75. yılında rahmet, minnet ve şükranla andığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Partimize yapılan bu çirkin saldırıyı esefle kınıyor, bu olayın yaşanmasına sebep olanlardan davacı ve şikayetçi olacağımızı ifade etmek istiyorum.                                                                                                                                                                                                                                    

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanvekili

Dilek Demiral