Ateş düştüğü yeri yaktı!

Diyarbakır'da şehit olan 13 askerimizin acı haberleri ailelerine bildirildi.

Ateş düştüğü yeri yaktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşam saatlerinde olayı haber alan annesi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalında arama tarama yapan Silvan Komando Taburu timleri pusuya düşürülmesi sonucu çatışma çıkmış ve atılan el bombaları nedeniyle meydana gelen yangında 13 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu kısa sürede baba ocağına ulaştı. 1 buçuk yıllık evli ve 6 aylık çocuğu olduğu öğrenilen şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi’nde oturan Abisi Nizamettin Aksu’ya ulaşan haber sonrası Çayırlı İlçesi Yazıkaya Köyü’ndeki Şükran Aksu ve yakınları da oğlunun evine geldi.

Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu’nun şehit olup olmadığı konusunda uzun süre bilgi alamayan yakınları, Diyarbakır’dan gelen telefon üzerine yıkıldı. Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağırılan bir ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Gece geç saatlere kadar, resmi bir açıklama yapılmasını bekleyen şehit yakınlarını ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, aileye başsağlığı diledi.

Hain saldırıda şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu’nun 3 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı, 1 buçuk yıl önce Hacer Aksu ile evlendiği ve 6 aylık bir kız çocuğuna sahip olduğu öğrenilirken, 10 kardeşin en küçüğü olan şehidin yaklaşık 1 buçuk yıl önce babasını kaybettiği öğrenildi.

GAZİANTEP

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında dün öğle saatlerinde arama yapan askerlerin pusuya düşürüldüğü olayda 3'ü uzman erbaş, 10'u er olmak üzere 13 asker şehit oldu. 2'si ağır 7 askerin yaralandığı çatışmada 5 PKK'lı terörist de ölü ele geçirildi. Şehitlerden Komando Er Barış Çiçekdağı'nın baba ocağına ateş düştü. 75. Yıl Mahallesi 8 Numaralı Sokak Numara 15'e sağlık görevlileri ile birlikte gelen askeri yetkililer acı haberi aileye bildirdi.

2'si erkek 3 çocuk babası Halil Çiçekdağı, "Nerde benim ciğerim" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan şehit babası Çeçekdağı'na hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Halil Çiçekdağı, güçlükle ayakta dururken "Vatan sağolsun" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Anne Havva Çiçekdağı ise, "Yüreğim yanıyor" diyerek oğlunun ardından ağıtlar yaktı.
Şehit Komando Er Çiçekdağı'nın tek erkek kardeşi Savaş Çiçekdağı ise ayakta durmakta güçlük çekerken zaman zaman fenalaştı. Fenalaşan şehit erin yakınlarına bekletilen ambulansta müdahale edildi.

Şehir Komando Er Barış Çiçekdağı'nın 2 ay önce Manisa Kırkağaç'ta acemi görevini tamamladıktan sonra izne geldiği ve sonra görev yeri olan Diyarbakır'a gittiği öğrenildi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

BURSA

İnegöl Jandarma Bölük Komutanlığı'ndan bir heyet, beraberinde sağlık ekipleri ile birlikte Er Aykut Delimehmetoğlu'nun İnegöl Süleymaniye Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi verdi. 5 aylık asker olan Delimehmetoğlu'nun 2 ay önce dağıtımının Diyarbakır'daki pusuya düşürülen birliğe çıktığı belirtildi. Baba Beytullah Delimehmetoğlu ve ailesi çocuklarının şehit haberiyle yıkıldı. Acı haberi duyan yakınları şehit evine taziye ziyaretinde bulundu. Aileye başsağlığı dileyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehidin cenazesinin yarın ikindi namazına müteakip toprağa verileceğini söyledi.

Aktaş, "İnegöl'ümüzün başı sağolsun. Acımız çok büyük. Maalesef, dün menfur saldırı sonucunda 13 şehit verdik ve 7 yaralımız var. Bu şehitlerden birisi de İnegöl'den giden Aykut kardeşimiz. Şehidimizin ailesi çok acılı. Komutanlarımız, Emniyet Müdürümüz yoğun bir gayretle şehidin cenazesinin Bursa'ya intikali konusunda çalışıyorlar. Bir aksilik olmazsa yarın şehidimizin cenazesi Diyarbakır'da öğlen düzenlenecek askeri törenin ardından Yenişehir Havaalanı'na, buradan da İnegöl ilçemize getirilecek. Halit Paşa Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından şehidimiz, şehitliğe defnedilecek" dedi.

Acı haberi veren komutanlar da gece saat 03.30 sıralarında şehidin evinden ayrıldı.

KONYA

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında çıkan çatışmada terör örgütü mensuplarınca şehit edilen 13 asker arasında bulunan 27 yaşındaki Piyade Komando Ufuk Başarı'nın Konya'nın Doğanhisar ilçesi Başköy beldesinde yaşayan ailesine acı haber verildi. Eve büyük Türk bayrağı asılırken, haberi alan belde halkı taziyeye gelmeye başladı. Şehidin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyet Bölümü'nde okurken 2. sınıfta eğitimini dondurup vatani görevini yapmak için askere gittiği öğrenildi.

İki kız kardeşi olan şehidin ailenin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi.
Acılı baba İsa Başarı (62), oğluyla bir gün önce yaptığı telefon görüşmesini anlattı. Başarı, "Bu olaydan oğlumun başındaki komutanlar sorumludur. Başka hiçbir mesajım yok. Bir gün önce oğlum aramıştı, 'Baba görev yaptığımız yere roket atmışlar. 1 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmış. 15 teröristin görüntüsü kaydedilmiş, o gün bizi sıkı tuttular bir yere göndermediler' dedi ama bir gün sonra nasıl olduysa onları da göndermişler ve oğlum şehit olmuş. Nasıl bir günde emir veriliyor ve çocuklarımız yaylım ateşine tutuluyor anlamıyorum. Bunun sorumluları en üstteki komutanlardır. Diğer askerlerimiz de benim oğlum, acılıyız" dedi.

Şehidin amcası Mevlüt Başarı ise, çatışma haberini duyar duymaz yeğeninin görev yaptığı birliği telefonla aradıklarını ancak ya nöbette de ya da yemekte olduğunun söylendiğini ifade ederek, "Ufuk evin tek oğluydu, acımız büyük. Vatan sağ olsun. Bize yeğenimin şehit olduğu haberi dün gece verildi. Haberi alınca büyük bir üzüntü yaşadık" diye konuştu.

ŞANLIURFA

Dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan 13 askerden biri olan Jandarma Komando Çavuş Ethem Okkay'ın Şanlıurfa'daki anne ocağına ateş düştü.

Gece acı haberi alan abla İsmim Kaya ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi tarlalarda pamuk toplamak için gittiği İzmir'de alan anne Halime Okkay'ın ise Diyarbakır'a gittiği öğrenildi. Mahalle sakinleri şehidin evine akın ederken, gözyaşları sel oldu.

Babası Fevzi Kaya'nın 10 yıl önce vefat ettiği öğrenilen şehidin cenazesinin, Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından bugün öğle saatlerinde helikopterle Şanlıurfa'ya getirilmesi bekleniyor.

GİRESUN

Şehit erin Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesindeki evine şehit haberinin alınmasının ardından Türk bayrağı çekilirken, belde merkezindeki Türk bayrağı da dikkat çekti.

Yavuzkemal Belediyesi'nde şoför olarak çalışan baba Sadık Eker (45) oğlunun Ramazan Bayramı'nda tezkere almayı planladığını ve o nedenle yakın dönemde izin kullanmadığını ifade ederek "En son 15 gün önce görüştük. Bize operasyonda bir askerin şehit olduğunu anlatarak 'Operasyondan yeni döndük. Bu sefer şehit olamadım. Kısmetse öbür operasyonda şehit olacağım' dedi. Şehit olmayı çok istiyordu" dedi.

Anne Medine Eker ise gözyaşları içinde "Vatan Sağolsun" diyerek "2 kız 2 erkek evladım vardı. Bir evladım daha var askere gidecek. Gerekirse bu vatan için o da şehit olsun" diye konuştu.

GAZİANTEP

Sinir krizleri geçiren şehidin yakınları için evin önüne ambulans çağrıldı. Gözyaşlarına boğulan şehidin dayısı Mustafa Kaz, baygınlık geçirdi. Şehidin dayısı ambulansla Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehidin 80 yaşındaki dedesi Mehmet Kaz ise sürekli ağlayarak, "Sana nasıl kıydılar" diye feryat etti. Ailenin evini ziyaret eden Nizip İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Çağrı Demiröz ve beraberindeki askerler de aileyi teselli etmeye çalıştı.

Şehit çavuş ve ailesinin yaklaşık 7 yıldan beri İstanbul'da oturduğu öğrenildi. İstanbul'da uluslararası TIR nakliye şirketinde şoförlük yapan baba Doğan Kaz'a oğlunun şehit olduğu haberinin ise kendisi yurt dışındayken verildiği öğrenildi. Şehit Mehmet Kaz'ın İstanbul'da şoförlük yaptığı ve 1990/2 tertip olarak askere gittiği, teskeresini almaya 35 gün kadar bir zamanının kaldığı bildirildi. Şehidin cenazesinin Diyarbakır'da yapılacak askeri törenin ardından memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesine getirileceği ve burada düzenlenecek törenle Nizip Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

SAMSUN

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün çıkan çatışmada şehit olan askerlerden birinin Alaçam'ın Yoğunpelit köyünden Necmettin Torun (22) olduğu bildirildi. Alaçamlı Şehit Necmettin Torun Rize Meslek Yüksekokulu mezunu. Ailesi Yoğunpelit köyünde yaşayan Şehit Jandarma Çavuş Necmettin Torun; 3 erkek, 2 kız kardeş. Şehit Necmettin Torun'un acı haberi yetkililerce gece saat 03.00'da ailesine haber verildi.

ZONGULDAK

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen 13 askerden biri olan Kdz. Ereğli Dedeler köyünde ikamet eden Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ı anne ocağına şehit haberi ateş gibi düştü. Oğlunun şehit haberinin alan anne Ayşe Noyan sinir krizleri geçirirken 112 acil servis ekipleri müdahalede bulundu. Komşuları tarafından sakinleştirmek istenen anne Ayşe Noyan'ın ağıtları yürekleri dağladı.

Aydın'ın şehit düştüğü haberi ile birlikte aile adeta yıkıldı. Noyan Aydın'ın şehit düştüğü haberi ile birlikte Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Ereğli Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal şehit Noyan Aydın'ın Dedeler köyündeki evini ziyaret ederek, anne Ayşe Noyan'a ve dayısı Mustafa Temel'e başsağlığında bulundular. Dayı Mustafa Temel, yeğeni ile en son 4 gün önce görüştüğünü söyleyerek, acılarının büyük olduğunu söyledi. Kaymakam İbrahim Çay ve Ereğli Karadeniz Bölge Komutanı Ali Sadi Ünsal'a teşekkür eden Temel, "Yeğenim vatanıma feda olsun. Biz devletimize sahip çıkma noktasında her zaman hazırız. Acımız büyük, kendisi ile en son 4 gün önce telefonla görüşmüştük, zaten genelde kendisi arıyordu. Kendisi çatışmada olduğu için görüşemiyorduk. Beni fazla üzmeyin ne olursunuz acımız çok büyük geldiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Noyan Aydın'ın babası İsmail Aydın, 22 sene önce Noyan Aydın 6 aylıkken inşaattan düşerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

AYDIN

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Ağrı nüfusuna kayıtlı olan Vefa Çelik’in yakınları gözyaşlarını tutamadı. 15 ayda iki şehit veren Çelik Ailesi teröre lanet okudu.

Olayı duyduktan sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Ağrıya gitmek üzere yardım alan Çelik Ailesinin fertlerinden ve Vefa Çelik’in halası Gülderen Kaya “Biz fidanlarımızı ne büyük umutlarla yetiştiriyoruz. Ellerine kınalar yakıp asker ocağına gönderdik. Bunlar birbirlerine çiçek atacaklarına kurşun atıyorlar. Lanet gelsin böyle şeye, böyle yanlışlık olmaz. Lanet gelsin teröre, bunlar bizim ciğerlerimizi yerinden söküp attılar” diye feryat etti.

Bilindiği gibi Çelik'in amcası Fecri Çelik de 12 Mayıs 2010 günü Aydın Polisevindeki patlamada şehit olmuştu.

ADANA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 13 askerden Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım'ın Adana'daki baba ocağına ateş düştü. Şehidin babası "Vatan sağolsun" derken, annesi ise "Komşular sizi oğlumun, delikanlımın düğününe çağıracaktım, şimdi cenazesine çağırıyorum" diye ağıt yaktı.

Merkez ilçe Yüreğir'e bağlı Levent Mahallesi'nde oturan şehit Gökhan Yıldırım'ın (25) baba evinde derin bir üzüntü yaşanıyor. Dün gün boyunca Diyarbakır'daki çatışma haberlerini takip eden aileye, oğullarının şehit düştüğü haberinin bugün Garnizon Komutanlığı yetkililerince verildiği öğrenildi. Şehidin evine ay-yıldızlı Türk bayrağı asılırken, yakınları da acili aileyi teselli etmeye çalışıyor. Gözyaşlarına hakim olamayan baba Halil Yıldırım, oğlunun 5 yıldan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde görev yaptığını belirterek, 1 Ağustos 2011 tarihi itibariyle birliğiyle bağını kesip Edirne'de yeni görevine başlayacağını, bu nedenle de oğlunun 25 Temmuz itibariyle izne ayrılıp yanlarına geleceğini anlattı.

Yıldırım, "Oğlum 15-20 gün yanımızda kalıp, tatil yaptıktan sonra Edirne'ye gitmeyi düşünüyordu. Biz de onun yolunu gözlüyorduk. Ancak dün çatışma haberlerini televizyondan takip ettik. Sabaha kadar aradık, ancak bir türlü telefonları cevap vermedi. Endişelerimiz arttı. Bugün sabah
namazının ardından da askerler gelerek acı haberi verdi. Vatan sağ olsun. Yapacağımız bir şey yok. Hepimiz o yolun yolcusuyuz" dedi.

Oğlunun şehit düştüğü haberiyle adeta yıkılan ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Yıldız Yıldırım'ın isyanıysa yürekleri dağladı. Oğlunun arkasından gözyaşı döken anne Yıldırım, "Komşular sizi oğlumun, delikanlımın düğününe çağıracaktım, şimdi cenazesine çağırıyorum. Yiğidim niye acele ettin, daha düğününü yapacaktık, damatlıkla görecektim seni. Bana 'Annem 10 gün sonra yanındayım' demiştin, böyle mi yanıma gelecektin?" diye ağıt yaktı.

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım'ın 2'si kız olmak üzere 3 kardeşinin olduğu öğrenildi.

AĞRI

Şehit Er Çelik'in (21) şahadet haberini, Yüzüncü Yıl Mahallesi 2105. Sokak'ta oturan ailesine askeri görevliler tarafından verildi.

Hüsna ve Numan çiftinin 6 çocuğundan biri olan şehit Vefa Çelik'in 4,5 aylık asker olduğu öğrenildi. Çocuklarının şehit haberini alan aile fertleri sinir krizleri geçirirken, hazır bekletilen ambulansta sağlık görevlileri fenalık geçirenlere müdahale etti. Şehit ailesinin komşuları da cenaze evine giderek Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin babası Numan Çelik'in Ankara'da olduğu öğrenilirken, evin önünde taziye çadırı kuruldu.

Belediye Başkan Vekili Hasan İlidi ile Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, emniyet ve askeri yetkililer de eve giderek şehit yakınlarını teselli etti. Bu arada cenazenin saat 15.00'te askeri helikopterle Ağrı'ya getirileceği öğrenildi.