Avrupa Üniversitesi, start verme yolunda

TAVAK Genel Kurulu'nu İstanbul'da gerçekleştirdi. Vakıf Mütevelli üyelerinin katılımı ile Vakıf Merkezi'nde yapılan TAVAK Genel Kurulu'ndan, Avrupa Üniversitesi ile ilgili önemli kararlar alındı.

Avrupa Üniversitesi, start verme yolunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı ( TAVAK ) Avrupa Üniversitesi faaliyetlerine başlaması için çalışmalarını hızlandırdı. Vakıf Mütevelli üyelerinin katılımı ile Vakıf Merkezi’nde yapılan TAVAK Genel Kurulu’ndan, Avrupa Üniversitesi ile ilgili önemli kararlar alındı.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçen dönem Ürgüp Belediye Başkanlığı yapan Bekir Ödemiş, Eski YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Necdet Basa, Dr. İnci Şen, Şehir Planlamacısı Tavit Köletavitoğlu’nunda katıldığı toplantıda Avrupa Üniversitesi’nin eğitim hayatına başlaması için önümüzdeki sürecin çok iyi değerlendirileceği ve artık sona yaklaşıldığı bilgisi verildi.
“Türkiye’de Almanca eğitim verecek bir üniversiteye ihtiyaç nedeniyle her kesimden talep görüyoruz”
Prof. Dr. Necdet Basa yaptığı konuşmada “2008 yılında kurduğumuz TAVAK Merkezi’ni İzmir’den İstanbul’a taşıdık. Geçtiğimiz bu sürede Alman üniversiteleriyle organik çalışma işbirliği protokolü imzaladık. Vardığımız nokta çift diploma verilmesi dahil müfredatın birbirine uydurulması noktasında birçok aşama kat ettik.
YÖK, Vakıflar Yasası, tüzükler ve yönetmelik hükümlerine uygun şekilde YÖK dosyası hazırladık. Türkiye’de Almanca eğitim verecek bir üniversiteye ihtiyaç nedeniyle her kesimden talep gördük.
Üniversite projemiz bu kararlara takılınca ‘‘Avrupa Üniversitesi“için yeni bir hedef belirleyip İstanbul’da yapma kararı aldık. Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar ile protokolümüzü yaptık ve artık Avrupa Üniversitesi’nin Silivri’de faaliyete başlaması için sadece çalışmalarımızı hızlandırmak kaldı” dedi.
Prof. Dr. Faruk Şen: “Türkiye’nin ilk Almanca eğitim veren üniversitesini kuruyoruz”
TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin ilk Almanca eğitim verecek üniversitesi olma özelliğini taşıyan Türk -Alman Vakfı Üniversitesi’yle Türkiye-Almanya ilişkilerinin bilimsel alanda yeni gelişmeler yaşayacağını söyledi.
Almanya’da anlaşma sağladıkları üniversitelerle birlikte çift diploma vermeyi de öngördüklerini aktaran Prof. Faruk Şen, Üniversite bünyesinde Avrupa ve Almanya’daki Bilim Kurul Üyeleri ile kollektif çalışma yapıldığını söyledi. Prof. Faruk Şen, üniversitede İktisadi ve Siyasi Bilimler Fakültesi, Kültür ve İletişim Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi ile birçok meslek yüksek okulu bölümlerinin ve araştırma enstitülerinin de yer alacağına işaret etti.
Şen, TAVAK Vakfı’nın üniversite çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumlulukları çerçevesinde bölge ve ulusal gelişime katkı sağlayacak ulusal ve uluslararası sosyo-ekonomik ve bilimsel projeler gerçekleştirdiğini belirtti. Prof. Faruk Şen, TAVAK’ın özellikle göç ve dış ülkelerde yaşayan Türk kökenliler hakkında bilimsel araştırma ve anket çalışmalarına devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Silivri halkı üniversitesi ile kucaklaşmak istiyor
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, üniversiteyle ilgili kamuoyunun hazır olduğunu söyledi ve “Gelinen noktada Silivri Belediyesi olarak Avrupa Üniversitesi’ni ilçemize kazandırmak için elimizi taşın altına soktuk ve Silivri halkı ile Avrupa Üniversitesi’ni kavuşturmak için yoğun mesai harcıyoruz.” dedi. Bu toplantıdan sonra sürecin daha hızlı ilerleyeceğine inandığını belirten Özcan Işıklar, “Silivri halkı üniversite konusunda arkamızda. Bizde onların bu isteği doğrultusunda çalışmalara destek veriyoruz” diye konuştu.
Tavit Köletavitoğlu, TAVAK Mütevelli Heyeti’nde
Genel Kurul’da TAVAK Vakfı’nın 3 kişilik Yönetim Kurulu’na Tavit Köletavioğlu’da seçildi.Kamuda ve özel sektörde birçok önemli görevde bulunan şehir plancısı-işadamı Tavit Köletavitoğlu “Bu benim için önemli bir görevdir. Böyle bir görevi kutsal çalışmanın içinde olmak benim için mutluluktur. Bende artık TAVAK ailesi ferdi olarak Avrupa Üniversitesi’nin faaliyetine başlaması için çalışmalara katılacağım.” dedi.
Toplantıda alınan bir başka önemli kararda TAVAK Silivri Koordinatörlüğü’ne Eski Gümüşyaka Belediye Başkanı İsmet Kirazpınar‘ın getirilmesi oldu. Prof. Dr. Faruk Şen, “Sayın İsmet Kirazpınar artık Vakfımızın Silivri temsilcisidir. Bunun için kendisine Mütevelli Heyetimiz adına teşekkür ederiz. İsmet Bey’in oradaki varlığı TAVAK olarak bize güç katacaktır. Yeni görevinde başarılar dilerim” diyen Faruk Şen, İsmet Kirazpınar’ı kutladı