Azmetti! 5 ayda 30 kilo verdi

Silivri'de yaşayan 34 yaşındaki Bircan Barış, azmiyle fazla kilolarından kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor. Genç kadın 5 ayda 30 kilo verdi.

Azmetti! 5 ayda 30 kilo verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“TARTIDA 120 KİLOYU GÖRDÜM”

Silivri’de yaşayan 34 yaşındaki Bircan Barış,15 yaşından beri aşırı kilolu olduğunu, tartıda 120 kiloyu gördüğünü belirterek ” Kilolarımdan aşırı derecede rahatsız olmaya başlamıştım. Çünkü istediğim hiç bir kıyafeti giyemiyordum. Doğru dürüst hareket edemiyordum. Sürekli ağrı ve sızılarım oluyordu. Artık kilo vermem gerektiğinin farkına vararak karar verdim. İlk zamanlarda kendi çabalarımla kilo vermeye başladım. Ama belli bir süreden sonra kilo alıp verme durumlarım başladı. Sonrasında uzman bir diyetisyenden yardım aldım. Onunla birlikte çalışarak 5 ay gibi bir sürede 30 kilo verdim.”dedi.

“MOTİVASYON ÇOK ÖNEMLİ”

Şimdiki halinden çok memnun olduğunu belirten Barış “ Motivasyon çok önemli, moral bozukluğu içerisindeyken kilo vermek çok zor oluyor. Motivasyonunuzun içinizde olması gerekiyor. Olmak istediğiniz kişiyi aynada baktığınız zaman görmek istediğiniz kişi hakkında karar vermeniz gerekiyor.”dedi.

Diyette çok düzenli, saati saatine beslendiğini de belirten Barış, sözlerini şöyle sürdürdü “Ara öğünlerimi yaptım. Doktorumun vermiş olduğu saatlerde beslendim. Hayatımdan makarna, pilav, ekmek ve hamur işlerinin hepsini çıkardım. Daha sağlıklı beslenmeye başladım. O süreçte birden kilolarım gitmeye başladı. Kilo verdikçe daha da mutlu olmaya başladım.”

“DİYET LİSTEM BANA ÖZEL”

“Çevremde çok olumlu karşılandı. Çünkü çevremde çok kilolu olduğumu bilen insanlar vardı. Beni gördüklerinde mide ameliyatı olup olmadığımı sordular. Çalıştığım yerde de aynı tepkiyle karşılaştım. Nasıl kilo verdiğimi çok merak ediyorlar. Diyet listemi soruyorlar, kişiye özel olduğu için diyet listemi veremedim.”

“BİRDEN BİRE KİLO VERMEYE BAŞLADIM”

“Sağlıklı beslendim. Ara öğünler yaptım,3 öğün beslendim. Öğlenleri et ağırlıklı beslendim, akşamları sebze ağırlıklı beslendim. Günde 1 saat yürüyüş yaptım. Onların dışında ağır sporlar yapmadım. Yemekleri düzenli yediğim için de birden bire kilo vermeye başladım. Bu çok mutlu ediciydi.”

“HERŞEY BEYİNDE BİTİYOR”

“Kilo vermek isteyenlere tavsiyem, önce karar vermeleri gerekiyor. Herşey beyinde bitiyor, beyine bitmediği sürece kilo veremiyorsunuz. Ödün vermeniz gerekiyor. Sabretmeniz ve azmetmeniz gerekiyor.”