Bakan Ala: 'Bu akşam da meydanlarda olmalıyız'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Bu akşam da sokakta, meydanlarda olmalıyız. Ama inisiyatif de kesinlikle şu anda devlet birimlerinde, güvenlik güçlerinde, poliste" dedi.

Bakan Ala: 'Bu akşam da meydanlarda olmalıyız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Efkan Ala, olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu öncesinde, gazetecilerin sorularını cevapladı. Kuvvet komutanlarının durumuyla ilgili soruya, Jandarma Genel Komutanı emniyette olduğunu belirterek, diğerleriyle de şu anda ilgilendiklerini ifade etti. İnisiyatifin şu anda devlet birimlerinde ve güvenlik güçlerinde olduğunu ifade eden Bakan Ala, şunları kaydetti:

"Milletimiz bir beladan, bir rezillik kurtuldu. Bunu millete yaşatan bu paralel çetenin ne menem bir şey olduğunu bundan görüldü. Çok açık bir biçimde lanetliyoruz. Ama bu milletin iradesini kimse sandığa gitmeden elde edemez. Kimse bu milletin iradesini yok sayamaz. Yok sayan altında kalır. Bu akşam için de elbette inisiyatif şu anda hiç tereddütsüz biçimde güvenlik güçlerinde, devlette, millette. Vatandaşlarımızın da bu akşam da sokaklarda, kendi şehirlerinin meydanlarında bu durumu biraz daha kutluyor olması gerekir ve sahip çıktığının altını daha teyitle çizmesi lazım. Bu akşam da sokakta, meydanlarda olmalıyız. Ama inisiyatif de kesinlikle şu anda devlet birimlerinde, güvenlik güçlerinde, poliste."

“Ben dünkü gibi tekrar sokağa davet ediyorum”

Halkı sokağa ve meydanlara davet eden Efkan Ala, "Hem askerin içinde hem jandarmanın içinde bu çeteye karşı olanlarda orada bir tereddüt yok ama riske edilebilecek bir durum değil. Meclis’i, Cumhurbaşkanı’mızın olduğu yeri bombalayan, insanlarımıza bunu Yunan yapmadı. Yani Yunan yapmadı derken savaştayken bile bu kadar ağır bir insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirmedi ama bunlar gerçekleştirdiler. O bakımdan dikkatli olmak lazım. Her zaman tetikte olmak lazım. Bu gece de mutlaka sokakta olmak lazım. Ben dünkü gibi tekrar sokağa davet ediyorum. Biz de meseleye vaziyet ediyoruz. Kaç kişiyi görevden aldık, ne kadar kişi tutuklandı.Gerekli tedbirler alınıyor. İkisinin bir arada olması lazım. Bu akşam da bunu yapacağız hep birlikte. Ertesi güne de artık bunun tortularından bile kurtulmuş vaziyette uyanacağız" ifadelerini kullandı.

“Bütün partiler bu işe karşıyken, güzel bir sonuç almışken inşallah bunu kurumsallaştıracak inisiyatifi de birlikte alırız”

Askeri darbe girişimine yönelik istihbarat zafiyetinin olup olmadığının sorulması üzerine Ala, "Onların hepsi değerlendirilecek. Ama Türkiye’de sistem sorunu da var. Yani sistem, gerçekten bu tür marazi durumları üretiyor, bu tür marazi durumların böyle saklanmasını, gizlenmesini de mümkün kılıyor. Bundan kurtulmamız lazım. İşte hazır bütün partiler bu işe karşıyken, güzel bir sonuç almışken inşallah bunu kurumsallaştıracak inisiyatifi de birlikte alırız" yanıtını verdi.