Bakanlıktan anne ve bebek TV

Sağlık Bakanlığı, anne ve bebek ölümlerini en aza indirmek için 'annevebebek' internet sitesini kurdu.

Bakanlıktan anne ve bebek TV
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı, anne ve bebek ölümlerini azaltmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bakanlık, anne ve baba adayları için ‘annevebebek.gov.tr’ adresli bir internet sitesi kurdu. Sitede uzman hekimler tarafından hazırlanan videolarla gebeliğe hazırlık ve gebelik sürecine ilişkin animasyonlar paylaşılıyor. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, anne ve baba adayları için uygulamanın katkı sağlayacağına dikkat çekerek, “Yeni kurulan bir ailenin, umutlarla beklenen bir bebeğin bu süreç içerisinde hem ailenin hazırlanması hem de annenin bebeğin sağlığı için yapması gerekenler anlatılan site. Temel hedef hamilelik dönemi, öncesi, sonrası, doğum, doğumdan sonraki bebeğin ilk yılları dahil olmak üzere sağlık okuryazarlığını arttırmak, kişilerin hem kendilerine ya da doğacak olan bebeğe bilinçli olarak yapacakları işleri sağlamak adına kurgulanmış bir sitedir” diye konuştu.

“800 CİVARINDA VİDEO VAR”
Sitede 800 civarında video olduğunu kaydeden Tontuş, “Konunun uzmanları mutlaka ilgili bilim kuruları tarafından onaylanmış içeriklere dayalı olarak konuşuyorlar. Buradaki bütün konuşmalar akretidedir ve mutlaka bilimsel gerçeğe dayanır. 800 farklı başlık var. Bu başlıklar arasında gebelikte egzersizler, gebe mutfağı, bebek bakımı, emzirme, anne sütü, baba olmak, babalığın getirdiği sorumluluklar gibi farklı 800 tane başlık var. Çok geniş yelpazede gebelik sürecini biz halka sorduk. Yaşanan sorunları hekim olarak görmek başka bir şey, hasta olarak görmek başka bir şey. Öğrenmek istediklerini, bilmek istediklerini sorduk. Bu sorunların cevabına göre de televizyon yayınını organize ettik” ifadelerini kullandı.

“BU PROJENİN NİHAİ HEDEFİ ANNE-BEBEK ÖLÜM ORANINI AZALTMAK”
Projenin temel hedefini anlatan Tontuş, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Türkiye’de sağlık teşkilatının yıllarca verdiği emeklerle birlikte anne ve bebek ölüm oranı OECD ortalamasına düşmüştür. Bu başarıdır, ama bunu daha fazla aşağıya indirmek için sadece sağlık teşkilatının çalışması yetmez. Mutlaka annelerin, ebeveynlerin de olası sağlık problemleriyle alakalı bilgilerini artırmaları gerekir. Sağlık okuryazarlığını arttırması gerekir. Güvenli annelik projesinin bir parçasıdır. Eninde sonunda bu süreç bizi nereye götürecektir; sağlıklı aileye, daha az ölüm oranına, daha az bebek ölüm oranına götürecektir. Biz bu projenin nihai hedefi anne bebek ölüm oranını düşürme yolunda çaba sarf etmekti. Bunun da başarılı bir sonuca ulaşacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.
1 yıllık çalışma sonrası kurulan site baba adaylarını da ilgilendiriyor.