Balıkçılar Çarşısı açıldı

Silivri Sahilinde bulunan balıkçı barınaklarının yerine yapılan modern balık satış noktalarının açılışında izdiham yaşandı

Balıkçılar Çarşısı açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ucuz ve hijyenik koşullarda deniz ürünleri tüketilmesine olanak sağlayan Silivri Belediyesi Balıkçılar Çarşısı, gerçekleşen açılış töreniyle hizmete girdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın kullanılmayan, harabe halinde bulunan eski balıkçı barınaklarını, kısa sürede modern balık satış noktaları haline dönüştürerek meydana getirdiği Balıkçılar Çarşısı, Silivrili balıkçıların yüzünü güldürdü. Balıkçılık sektörünü canlandırarak, Silivri sahilinde çekim merkezi olacak Silivri Belediyesi Balıkçılar Çarşısı’nın açılışı, 23 Nisan Cumartesi Günü gerçekleştirildi. Açılışa; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu temsilcileri, oda başkanları, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

IŞIKLAR; “İLÇEMİZDE ÇEKİM MERKEZİ OLACAK SEKTÖR OLUŞTURDUK”

Çocukluk yıllarında sahilin canlandırılmasına ilişkin projeleri hayal ettiğini ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “Bugün benim için çok önemli. Çocukluğumun geçtiği bu yerlerde, Silivri sahilinin çekim merkezi olmasını hayal etmiştim. Hepimiz sahil kenti olan Silivri’de balıkçılık neden gelişmiyor? diye düşünmüşüzdür. Yılın sadece birkaç ayı çalıştığını, diğer aylarda da kahvede ömrünü geçirdiğini gördüğümüz balıkçı esnafımızın yavaş yavaş azaldığını gördüğümüzde içimiz acırdı. 45 kilometrelik sahilimizde yüzyıllardır balıkçılık ve deniz geçim kaynağı olmuş. Ne yazık ki ondan sonrasında belirli bir bakış açısıyla balıkçılık sektörü gittikçe yok olmaya, kaybolmaya yüz tutmuş. Silivrimiz İstanbul’un banliyösü olabilecek güzellikte. Doğasıyla, deniziyle, hizmet sektörlerinin gelişmesine fırsat verecek fiziki yapısıyla, ulaşım kolaylığıyla çekim merkezi olan ilçemizin özelliklerini öne çıkarmamız gerekiyor. İlçemizde yerli turizme dönük olarak gece gündüz nüfus farkları yaratan sektörler oluşturmak istedik. Herkesin balık kültürünü yaşayabileceği, sağlıklı, güvenli ve ucuz balık tüketebileceği mekânları oluşturduk. Dileğim bu yapının katlanarak artmasıdır. Esnafımız bu yapıları görerek, kendi örneklerini oluştursunlar. Silivri’mizde denizin de geçim kaynağı olacağını, ilçemizi markalaştıran yerlerinde olabileceğini herkese gösterelim.”

“KÜÇÜK ESNAFIMIZI YAŞATACAĞIZ”

Bölgede bulunan küçük esnafa katkı sağlamak için çalıştıklarını belirten Işıklar; “Özellikle yaşanan krizlerden sonra kaderine terk edilen küçük esnafımızın 8000’lerden 3100’lere düşen sayısını bugünlerde eski sayısını da aşan sayılara ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu projede bize güvenerek burada yatırım yapmayı göze alan, küçük birikimlerini burada emekleriyle hayata geçiren balıkçı esnafımıza, bu konuda bize destek veren Silivri Balıkçılar Kooperatifi ve diğer tüm kurumlara en önemlisi halkımıza çok teşekkür ediyorum. Silivri Belediyesi Balıkçılar Çarşımızın, hem balıkçı esnafımıza, hem Silivri’mize hem de ilçemize gelecek misafirlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Çarşının açılış kurdelesi, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş ve Silivri Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Zafer Güler tarafından kesildi.

BALIK EKMEK İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Silivri Belediyesi Balıkçılar Çarşısı açılışının ardından dağıtılan balık ekmek, uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Balık satış noktalarının arkasında oluşturulan alanda Silivri Belediyesi görevlileri tarafından yaklaşık 2500 balık ekmek dağıtımı gerçekleştirildi.