Balıkçılardan Işıklar'a Sitem

Sezondan memnun olan balıkçı esnafı ,ilgisizlıkten ve seyyar olarak balık satanlardan şikayetçi…

Balıkçılardan Işıklar'a Sitem

Silivri Sahilinde bulunan balıkçı esnafı ,seyyar balık satanlardan şikayetçi olduklarını belirterek " İstanbul genelinde seyyar balık satışlarının yasak olduğunu herkes bilir. Silivri’de en az 30 tane seyyar balıkçı var.Belediye bunları görmezden geliyor ve halkın sağlıyla oynuyorlar "dediler.

Nursemin Ertürk'e konuşan balıkçılar sorunlarını şu şekilde dile getirdiler;

"Bu sene balık sezonu daha bereketli"
 
"Geçtiğimiz sezona nazaran bu sene balık sezonu daha bereketli. Bu sene ön plana çıkan balıklardan bir tanesi palamut .Satışlardan oldukça memnunuz balık bol olduğu ve etten daha uygun olduğu için ekonomik oluyor.  Fiyatlar  konusun da halktan herhangi bir şikayet almıyoruz , fiyatlar pahalı olduğu zaman sıkıntı yaşıyoruz. Balık fiyatlarında geçtiğimiz yıla oranla büyük miktarda fark var. Geçen sene palamut’un tanesi 10 lirayken, bu sene palamut’un 3 tanesini  10 liradan satıyoruz . Fiyatlar ekonomik olunca insanlar da balığa talep gösteriyor."

"En büyük sıkıntımız seyyar  balıkçılar "

Bizim balıkçı esnafı olarak en büyük sıkıntımız seyyar  balıkçılar. Rekabet yapabilmemiz için aynı şartlarda çalışmamız gerekiyor . İstanbul genelinde seyyar balık satışlarının yasak olduğunu herkes bilir. Silivri’de en az 30 tane seyyar balıkçı var.Belediye bunları görmezden geliyor ve bu seyyar satıcılar halkın sağlıyla oynuyorlar.Daha önceki dönemlerde bu kadar büyük sıkıntılar yaşamadı ama artık çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Şimdi baktığınız zaman biz kira veriyoruz, sigortalı eleman çalıştırıyoruz, seyyar ise sadece yakıtını karşılıyor. 

"Belediye bu konuda çok zayıf bize hiç destek olmuyor "

Silivri bir liman şehri  sadece yoğurduyla tanınmamalı bu yüzden reklama ve tanıtıma ihtiyacımız var. Burada herkes kendi reklamını kendisi yapıyor bir takım yeniliklerin yapılması gerekiyor çevre düzenlemesi olsun, deniz korkulukların olmaması insanları ürkütebiliyor ,belediye bu konuda çok zayıf bize hiç destek olmuyor,  bizi kendi halimize bıraktılar bayram seyran oldu Belediye Başkanımız hiçbir esnafı ziyarete gelmedi peki seçim zamanı ne yapmaya gelecek. Girişe yapılan kapıdan memnun değiliz kapı ayrı yerde çarşı ayrı yerde buraları biz kendi paramızla yaptık ama belediye dedi ki biz yaptık. Belediye Başkanına sorunlarımızı iletiyoruz ama değişen hiçbir şey olmuyor.Defalarca burada çöplerin alınmadığı etrafta oluşan kokudan insanların rahatsız olduğunu söyledik ama bu konuda hiçbir şey yapılmadı.