Balıkçıları önemli uyarılar yapıldı

Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ çerçevesinde genel av yasağı 15 Nisan'da başlayan av yasağı ile ilgili olarak Balıkçılara uyarılarda bulundu.

Balıkçıları önemli uyarılar yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli,1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre çıkarılan 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ çerçevesinde genel av yasağı 15 Nisan 2018 tarihinde başladığını belirterek “Balıkçılık kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stoklarımızı korumak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre çıkarılan 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ çerçevesinde genel av yasağı 15 Nisan 2018 tarihinde başladı. Kalkan balığı satışı yapan balıkçılarımızın eğer varsa ve yasal sürede tüketilemeyecekse stoklarında bulunan kalkan için yasak başlamadan önce İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvuruda bulunarak stok tespit tutanağı düzenletmeleri gerekiyor. Ayrıca, serbest dönemde uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği İl Müdürlüğü'nden “kalkan avcılığı izin belgesi’ alması gerektiği” bildirildi.

Balıkçıların avlaması yasak olduğu su ürünleri de belirten Benli “15 Nisan-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı ve algarna ile deniz salyangozu avcılığı, 15 Nisan-15 Haziran 2018 tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan balığı avcılığı ,1 Nisan-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında palamut ve torik avcılığı yasaklandı.15-31 Ağustos tarihleri 2018 arasında çapari ile palamut avcılığının serbest olduğu belirtildi. ​